İl Merkezi ve ilçelerden, Güzel  Ezan okuma Yarışmasına 11,  Kuran'ı Kerim Okuması Yarışmasına 11 ve Hafızlık Yarışmasına 3 öğrencinin katıldığı yarasıma sona erdi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat  Büyük” Uzun yıllardır din öğretimi genel müdürlüğü tarafından önce okullarda gerçekleşiyor bu yarışmalar okulların birincileri daha sonra ilde yapılan yarışmalar okullarını temsilen katılıyor. Bu yılki yarışmamızı Lapseki’de yapıyoruz. Burada yaptığımız yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz bölge yarışmalarına katılıyorlar ve bu şekilde Türkiye finaline kadar devam ediyor. Maksat  burada öğrencilerimiz içerisinde bu işi çok iyi yapanlar var onları teşvik etmek ve onları motivasyon etmek için yapılan yarışma bunlar tüm öğrencilerimizi kutluyorum yarışmaya katılımlarından dolayı”dedi.   
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat  Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve okul müdürlerinin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı.
Her yıl aralık ayı sonlarında yapılan ,İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri arasında Kız ve Erkekler kategorileri şeklinde yapılmakta iken, İki yıldır salgın nedeniyle yapılamayan, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencileri arasındaki Genç Seda Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmaları, Şehit Hüseyin İmam Hatip Ortaokulu organizesiyle Lapseki İmam Hatip lisesi Konferans salonunda yapıldı.
Yarışmalara Çanakkale ve ilçelerinde ki  İmam Hatip Ortaokullarından Ezan Yarışmasına 11, Kuran'ı Kerim Yarışmasına 11 ve Hafızlık Yarışmasına 3 öğrenci katıldı.
Lapseki İmam Hatip lisesi Konferans salonunda yapılan yarışma sonrasında
Genç Seda Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına katılan 11 okuldan
1. Biga İmam Hatip Ortaokulu,
2. Çanakkale Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu
3. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi
Öğrencileri,
Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasına katılan 3 okuldan
1. Biga İmam Hatip Ortaokulu,
2. Lapseki Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu
3. Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi
Öğrencileri,
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasına katılan 11 okuldan
1. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi
2. Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi,
3. Çanakkale Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kazandılar.
 
Ercan Özçetin