Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik, 24 Ocak sabahı tedavi gördüğü özel hastanede Covid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Fatma Girik, hayatını kaybettiğinde 79 yaşındaydı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz mesajında, “Hayata gözlerini yuman sinema tarihimizin değerli ismi Fatma Girik'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci Girik’in vefatı için yayımladığı mesajında, “Sinemamızın unutulmaz sanatçılarından Fatma Girik'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan da bir mesaj yayımlayarak, “79 yıllık ömrüne 200’e yakın film ve dizi, iki 45’lik, bir televizyon programı, belediye başkanlığı ve bolca sevgi sığdıran Fatma Girik'e Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tuğba Kulasoy