Tekne ile zaman zaman balık avına çıkan Cevatpaşa Mahalle Muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak Çanakkale Boğazı’nda öbek öbek yüzen müsilaj birikintilerini paylaştı.
Cevatpaşa Mahalle Muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu, sosyla medya hesabından bir  video yayınlayarak Çanakkale Boğazı’nda öbek öbek yüzen müsilaj birikintilerini paylaştı.
Müsilajı videoya kaydeden Muhtar Kızoğlu, önlemlerin arttırılması, geçtiğimi yıl alınan kararların denetiminin sıklaştırılması gerektiğini de aktardı. 
 Tekne ile zaman zaman Balık avına çıkan Kızoğlu,  Çanakkale Boğazının yüzeyinde tespit ettiği müsilaj ile ilgili çektiği bir videoda şunları söyledi:
“GEÇTİĞİMİZ HAFTA BÖYLE ÖBEKLEŞME YOKTU”
“12 Şubat 2022  geçtiğimiz haftalarda su içerisindeki bulanıklık olarak gözlemlediğimiz  müsilaj bu hafta öbekler oluşturmaya başladı.  Geçtiğimiz sene bizi çok üzmüştü.  Marmara Denizi bizim denizimiz ve tüm sınırları ile bize ait. Onun yok olma tehlikeli ile karşı karşıya olduğumuz söylenmişti. Bakanlığımız adımlar atmıştı, Marmara Belediyeler Birliği bu konuda toplantılar düzenlemişti ve İngiltere ile  Marmara Koruma Eylem Planı adı altında  kaleme alınan tedbirler vardı.  Bunların denetimlerinin bir an önce sıklaştırması gerektiği ortada. Yani İleri Biyolojik arıtma tesisleri aktif kullanılmalı, arıtılan sular, arıtılmış olsa dahi  bertaraf edilmesi noktasında derin deşarja tabi tutulmamalı.  Bu konuda yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor, denetimlerini sıklaştırması gerekiyor.  Geçtiğimiz hafta böyle öbekleşme yoktu, sadece bulanıklık şekli içerisindeydi.  Bu hafta ise Müsilaj öbek öbek oluşmuş durumda “ dedi.
 Geçtiğimiz yıl, Haziran Ayı’nda Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Lapseki sahillerinden alınan numuneler sonucunda Dalyan yüzme alanı ve Kökez mevkiinde denize girmenin sakıncalı olduğu bildirildi.
Tuğba Kulasoy