Son yerel seçimlerde Umurbey Belediye başkanlığın kaybeden Sami Yavaş için seçimlerin ardından usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti.
 
Belediyeye kendi bünyesindeki “Umurbey Belediyesi Hayvancılık, Gıda, Tarım, Taşımacılık, Petrol, Turizm, İnşaat San.Tic.Ltd.Şti ‘nin” hesaplarındaki bir takım usulsüzlükler ile ilgili olarak TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünden müfettiş talep etti.
 
Müfettiş raporlarında AKP2li eski Belediye Başkanı Sami Yavaş ve sorumlular hakkında cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması istenmişti. Raporun ardından Umurbey Belediyesi avukatları, Lâpseki Cumhuriyet Savcılığına Suç duyurusunda bulunmuştu.
 
Lâpseki Cumhuriyet Savcılığı yaptığı incelemelerin ardından Sami Yavaş ve sorumluların yargılanması için Lâpseki Kaymakamlığından Yargılama izni istedi.
 
Savcılığı bu talebi üzerine Kaymakamlık, iddiaların incelenmesi ve yargılamaya gerek olup olmadığını tespit etmek için muhakkik tayin etti. Gözler hakkında bazı iddiaların müfettiş raporlarına yansıdığı Sami Yavaş ile ilgili Lapseki Kaymakamlığının vereceği karar çevrildi.
 
Tuğba Kulasoy