Bir dönem Lapseki Devlet Hastanesi başhekim gökevi yapan ve şu an Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini sürdüren  Op. Dr. Hasan Keser’inde katıldığı  Programın açılış konuşması ise Devlet Hastanesi başhemşiresi Naciye Güneş yaptı.
Başhemşiresi Naciye Güneş” Bu akşam bir arada ailecek,  birlik, beraberlik içinde olabildiğimiz nadir gecelerden birini yaşamaktayız. 
Bizler sağlık çalışanıyız, doktoruz, ebeyiz, hemşireyiz, sağlık memuruyuz, teknikeriz, teknisyeniz, şoförüz, personeliz. Bizler bir bütünüz. Hepimiz bu hastanede omuz omuza hizmet vermekten onur ve gurur duymaktayız.
Biz sağlık çalışanları insanın hem ruhuna, hem bedenine dokunan, en nadide, en kutsal meslek grubuyuz. İnsanlara en sıkıntılı dönemlerinde hizmet vermek bizim işimiz.
Pandemi şartlarında ne kadar yorulsakta, yıpransakta sağlık camiası olarak biz bir ekibiz. Kendi adıma ve yönetimimiz adına bu ekibin bir parçası olmaktan, onur ve gurur duymaktayım.
Soruyorum size hangi meslek gurubunda bir başkası için üzülen, ağlayan, onun için dua eden birini gördünüz?  Biz sağlık çalışanları olarak işimizin başına geçtiğimiz ilk dakikadan itibaren, çok zaman kendi ailemizi bir kenara bırakıp;  hastalarımıza ve ailelerinin dertlerine derman olmaya çalışıyoruz.  Yeter ki hastalarımız iyi olsun.  Onlar iyi olunca bizler de iyi, mutlu ve huzurlu oluyoruz.  Bu motivasyonla da işimize bir kez daha dört elle sarılıyoruz. Sizlerde biliyorsunuz ki Lapseki Devlet Hastanesi zaman içinde büyük değişim ve gelişim gösterdi.  Hastanemizin kuruluşundan itibaren olmasa da yıllardır Lapseki Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren arkadaşlarımız,  bu değişim ve gelişimin en büyük şahitleridir aslında.  Zaman ilerledikçe hastanemizde sunulan hizmet çeşitliliği de artmaktadır.
İnsan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zor koşullarda özveriyle çalışan Sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramını gecikmeli de olsa, bu akşam siz değerli çalışma arkadaşlarım, hocalarım ve değerli konuklarımız ile birlikte güzel bir yemek eşliğinde kutlamak için toplanmış bulunmaktayız.
Sağlık Çalışanlarını yılda bir defa yada belirli günlerde ayrı ayrı meslek grupları adı altında hatırlansa da bizlerden desteğini ve güler yüzünü esirgemeyen, önce; Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a, Belediye Başkan Yardımcısı  Aynur Bozkurt’a  Bu gecenin planlamasında emeği ve desteği olan, hastanemize ve personelimize yardımlarını esirgemeyen sağlık çalışanlarının yanında olduğunu, her fırsatta göstermeye çalışan;
TÜMAD Halkla İlişkiler Yöneticisi Şaban Kılıçhan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli Meslektaşlarım, hocalarım ve değerli konuklarımız, bu geceye yapmış olduğunuz katılımlarınız için sizlere Lapseki Devlet Hastanesi yönetimi adına çok teşekkür ediyorum. Hastane Yönetimi olarak bizlere desteğini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a, Başkan Yardımcısı  Aynur Bozkurt ‘a ve TÜMAD Halkla İlişkiler Sorumlusu Şaban Kılıçhan’a, bu güne kadar Lapseki Devlet Hastanesi gelişim ve değişiminde katkı sağlamış olan Başhekimlerimize ve  Meslekte 25 yılını doldurmuş, hala mesleğini  fedakarca ve özverili şekilde yapan çok değerlerli sağlık çalışanı arkadaşlarımıza kısa bir teşekkür belgesi ve plaket sunumumuz olacaktır”dedi.
Teşekkür belgesini almak için Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt,
Belediye Başkan Yardımcımızı yerine alırken bizlere desteğini esirgemeyen TÜMAD  Halkla İlişkiler Yöneticisi   Sayın Şaban Kılıçan,
2020–2021 Yılları arasında hastanemizde başhekim olarak hizmet veren, sterilzasyona, disiplinli, düzenli ve eksiksiz çalışmayı seven Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Op. Dr. Hasan Keser,
31 yıldır sağlık camiasına hizmet veren 2017 yılından beri hastanemiz bünyesinde Genel Cerrahi alanında hizmetlerini sürdürmesinden onur duyduğumuz Hocamız sayın Op. Dr. Akın Serter, Hastanemizde 25 yılını doldurmuş ekip arkadaşlarımızdan, teşekkür belgelerini sunmak üzere hastane Müdürümüz Sayın Alpaslan Özbayram, ölümle yaşam arasında en kritik hastalara ilk müdahaleyi yapan Acil servis ekibinden Aysun Ay, Rahmiye Kıran, Nursel Erdoğan, Ayşe Dalga, Ayşe Armağan, Belgizar Çakır, Kadriye Orhan ve Arif Mert’i teşekkür belgelerini takdim edildi.
Hastanemizin tanı amaçlı olmazsa olmaz birimlerinden olan laboratuvar ve Röntgen ekibinden sayın Mehmet Koltuk, Ayşe EroL, Hülya Öncü, Kamuran Songülalp, Ahmet Gündüz, Mehmet Burhan Gürses ve Memet Özdemir’ eteşekkür belgelerini takdim edildi.
*Her zaman hastanemizin aynası konumunda olan ayaktan hastalarımızın randevulu randevusuz muayenelerinin yapılmasında emeği geçen poliklinik ekibinden  Diyabet Hemşiresi Nermin Can, Fatoş Altun Turgut, Nurdan Kuşçu, Özden Dirlik ve Hüseyin Öztekin’i teşekkür belgelerini takdim edildi. Pandemi sürecinde gecesini gündüzüne katan evinde dahi elinden telefonu düşürmeyen Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi  Nigar Koltuk’u teşekkür belgesini takdim edildi.
 Hastalarımıza ve çalışanlarımıza yoğunluk anlarında dahi ne yapıp ne edip malzeme ve ilaç temini yapan Eczane ekibinden sayın Birgül Tozan Çelik’i teşekkür belgesi takdim edildi.
Hastane Müdür yardımcımız aynı zamanda Sağlık Bakım Hizmetleri alanında çalışmalarını sürdüren  Naciye Güneş’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Hastanenemizin Atom karıncası olan elinden bilgisayar kullanmak dışında her iş gelen genel cerrahi alanına kendini adamış olan ameliyathane ekibinden  Ozan Zarzık’ı teşekkür belgesi takdim edildi.
Doğumun ne kadar güzel ne kadar anlamlı olduğunu gebelerine aşılamayan çalışan, gebe ile ilgilenmekten mutluluk duyan hayata minik bir elin daha tutunması için elinden gelen bütün desteği yapan doğumhane Ebesi  Esra Kabay’ı teşekkür belgesini takdim edildi.
Hastane ekibimize yeni katılmış olmasına rağmen kısa zamanda uyum sağlayan 4.kat Hemşiresi Ayten Aladağlı’yı teşekkür belgesini takdim edildi.
 Hastaların hayat arkadaşım diye tabir ettikleri yaşama tutunabilmek için diyaliz makinesine bağlı kaldıkları süre içerisinde hastalarına güler yüzlü ve sıcak kanlı yaklaşan Doktor Güçlü İrtem ve Hemşire Muhteber İrtem’i  teşekkür belgelerini takdim edildi.
Hastanemizin en yoğun en sıkıntılı süreçlerinde dahi çalışma etiklerinden ve dinemikliklerinden vazgeçmeyen Covid’in bile onları yıldıramadığı sevecen ve güler yüzlü bilgi ve beceri ile işlerini yapan 5.kat ekibinden  Özlem CAnbay, Tülay Çetin, Ebru Özbayram, Hülya erdaL, Selda Andaç , Hayriye Çetinbaş ve Selda Kayalı’yı teşekkür belgelerini takdim edildi.
Hastanemizin her zaman göz önünde ve  aktif sahada hizmet veren genç yaşlı zengin fakir demeden ihtiyaç sahibi konumundaki bütün hastalara elinden gelen desteği yapan Evde Sağlık ekibinden Tülün Danacıoğlu, Fahrettin Doğanay, Serdarhan Kayaalp,  Engin Çakan, Hüseyin GüzeL, Kemal Uçmaz ve Muharrem Gökçe’yi teşekkür belgelerini takdim edildi.
Ekip arkadaşlarımızın her türlü özlük işlerinin yapıladığı, her çalışanının mutlaka uğramadan geçemediği, içlerinin kıpır kıpır ettiği hastanemizin gelir gider işlerinin takip edildiği İdari Birim çalışanlarımızdan Alaeddin Alat, Aydın Kuşçu ve Ülfiye Kayaalp’i teşekkür belgelerini aldılar. Hastanemiz çalışanlarının , hastalarımız ve yakınlarının 7/24 güvenliğinden sorumlu olan; kendilerini gördüğümüz andan itibaren güvende olduğumuzu hissettiren hastane güvenlik ekibinden  Süleyman Bahadır Şimşek’i teşekkür belgesini takdim edildi.
 
Ercan Özçetin