Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" hayata geçirildi. Proje için 3 milyar liralık bütçe ayrıldı. Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamına alınan, 25 Eylül İlkokulu’nda tüm paydaşlarla beraber bilgilendirme, tanıtım ve planlama toplantısı yapıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için gerekli tüm hazırlıkları tamamlanan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"ni hayata geçirdi. Proje kapsamında bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfının açılması hedefleniyor. Diğer taraftan seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilecek.
Bütün boyutlarıyla ön hazırlıkları tamamlanan projenin değerlendirme toplantısı bugün Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya MEB Bakan Yardımcıları, Genel Müdürler, Bakan Müşavirleri ile 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamına alınan, 25 Eylül İlkokulu’nda  tüm paydaşlarla beraber bilgilendirme, tanıtım ve planlama toplantısı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Baran Cengiz'in de misafir olduğu toplantıda Okul Müdürü Kadir Aydın, Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesini tüm paydaşlara tanıtarak, yapılacak çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Tuğba Kulasoy