Türkiye'nin Avrupa şampiyonaları tarihinde 100'üncü altın madalyasını kazanan Aktürk, " Bulgaristan’da şampiyonluk aldım.  Büyükler kadrosunda güveni boşa çıkarmadım. Şampiyonluğumu taçlandırmak istiyorum dedim. Allah’a şükürler olsun, nasip etti. Her şey Allah’tan. 100. Madalya bize nasip oldu. Ne kadar şükretsem az. Sadece benim payım yok. Antrenörlerim, takımdaki arkadaşlarım hepsinin payı var Şu anda ekranları başında olan Lâpseki Belediye Başkanı’mız Eyüp Yılmaz’a da çok teşekkür ediyorum.  Benim sırrım yetenek değil, çalışmak dedi "dedi.
TÜRKİYE'NİN 100'ÜNCÜ ALTIN MADALYASINI KAZANMIŞ OLDU.
Mart ayı başında Bulgaristan'da düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Feyzullah Aktürk, ilk kez büyükler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti. Finale yükselen milli sporcu, Bulgar rakibi Ahmed Sultanovich Bataev'e karşı mindere çıktı. Karşılaşmayı 6-1 kazanan Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu oldu. Aktürk, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk altın madalyasını kazanırken, Avrupa şampiyonaları tarihinde ise Türkiye'nin 100'üncü altın madalyasını kazanmış oldu.
“ÇALIŞTIĞIM SÜRECE ALLAH’IN İZNİ İLE ZİRVEDE OLACAĞIZ"
Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan Aktürk,  yaptığı ilk açıklamada; "Bulgaristan’da şampiyonluk aldım.  Büyükler kadrosunda güveni boşa çıkarmadım. Şampiyonluğumu taçlandırmak istiyorum dedim. Allah’a şükürler olsun, nasip etti. Her şey Allah’tan. 100. Madalya bize nasip oldu. Ne kadar şükretsem az. Sadece benim payım yok. Antrenörlerim, takımdaki arkadaşlarım hepsinin payı var. Şu anda ekranları başında olan Lâpseki Belediye Başkanı’mız Eyüp Yılmaz’a da çok teşekkür ediyorum.  Onların destekleri ile buradayız.  Hocamın uyarılarından hiç çıkmadım. Taktiklerine uydum, şampiyon oldum. Bundan önceki abilerim ve ustalarım 99'a kadar getirdi, 100'üncü altın madalyayı almak bana nasip oldu. U23'te Avrupa şampiyonu olmuştum, burada da şampiyon olduğum için gururluyum. Biliyordum ki herkesin bana inancı vardı. Boşa çıkartmadığım için mutluyum. Çok yetenekli bir sporcu olduğumu düşünmüyorum, benim sırrım çalışmak. Çalışma ile sahada kalıyorum. Çalıştığım sürece Allah’ın izni ile zirvede olacağız. " dedi.
CUMHURBAŞKANI’NDAN TEBRİK MESAJI GELDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçiler Taha Akgül ile Feyzullah Aktürk'ü tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Avrupa Güreş Şampiyonluğunu 9'uncu kez elde ederek büyük bir başarıya imza atan milli güreşçimiz Taha Akgül ile aynı şampiyonada ülkemiz tarihinin 100'üncü altın madalyasını kazanan Feyzullah Aktürk'ü tebrik ediyorum.
BİRİNCİ AZERBAYCAN İKİNCİ TÜRKİYE
Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Türkiye 141 puanla, 159 Puanla Azerbaycan’ın ardından ikinci sırayı alırken Gürcistan ise 133 puanla üçüncü oldu. Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki madalya sayısını 327’ye çıkardı. Millilerimiz Avrupa şampiyonalarında toplamda 101 altın, 88 gümüş ve 138 de bronz madalya kazandı. Şampiyonaya 10 güreşçi ile katılan Türkiye’de Taha Akgül (125 kg) ve Feyzullah Aktürk (92kg) altın madalya kazandı. 61 kg’da mindere çıkan Süleyman Atlı gümüş madalya alırken, Recep Aktaş (65 kg), Muhammet Akdeniz (79) ve Osman Göçen da (86 kg) bronz madalya kazandı.
Tuğba Kulasoy