Geçtiğimiz hafta Çanakkale Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 2 köpeğin parçalanarak diğer pitbullar tarafından yenmesi ve ertesi gün de başka bir köpeğin ölmesi görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay görevden uzaklaştırılmıştı. Olayın yankılarının sürdüğü olayla ilgili 7 Nisan 2022 Perşembe günü Saat 13.00 ‘DA Cumhuriyet Meydanında kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.
Lapseki kanadından da Mutluay’a  destek olmak isteyen CHP’liler meydandaki yerini aldı. Lâpseki İlçe, Çardak Ve Umurbey Belde Başkan Ve Yöneticileri, Kadın Kolları Başkan Ve Yöneticileri, Umurbey Belediye Başkanımız Erdal Doğan Ve İl Genel Meclis Üyemiz Özkan Aldemir alana gelerek Mutluay’a destek verdi.
Lapseki CHP Kadın Kollarından yapılan açıklamada; “Haksız bir gerekçeyle görevinden alınan Çanakkale belediyesi başkan yardımcılarından İrfan Mutluay' a destek olmak için Çanakkale Cumhuriyet meydanında yapılan kitlesel basın açıklamasına Lapseki ilçe, Çardak ve Umurbey Belde başkan ve yöneticileri, kadın kolları başkan ve yöneticileri, Umurbey belediye başkanımız Erdal Doğan ve İl Genel Meclis üyemiz Özkan Aldemir'le birlikte katılım sağladık. CHP Bursa Milletvekilimiz, Orhan Sarıbal ve Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın'ın da birer konuşma yaptığı toplantıya ilçelerden de yoğun katılım sağlandı. Konuşmalarda kararın siyasi olduğu ve bir an önce İrfan Mutluay'ın görevine iade edilmesi gerektiği vurgulandı” ifadelerine yer verildi.
Tuğba Kulasoy