Okul sporlarını desteklemek amacıyla yürütülen Okullararası Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, 2-4 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Alanya’da gerçekleşen şampiyonada yarışan Anafartalar Spor Kulübü sporcusu, milli Taekwondocu ve Özel Doğa Fen Lisesi Öğrencisi İrem Dinç, 49 kiloda büyük bir başarı elde etti.

Milli Antrenör Hasan Altunışık ve şampiyon İrem Dinç, Lapseki Belediyesi’ne gelerek, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı ziyaret etti. Şampiyona çeşitli ödüllerin takdim edildiği ziyarette, Milli Antrenör Altunışık teşekkürlerini iletti. Altunışık ayrıca, Çanakkale’de uzun yıllardır büyük şampiyonlar çıkarttıklarını, Türkiye, Avrupa ve dünya klasmanlarında şampiyonlukların kolay olmadığını, bu süreçte birçok maddi manevi sıkıntılar yaşandığını belirterek, desteklerin büyük değer taşıdığını hatırlattı.
Milli Antrenör Hasan Altunışık, sporcu İrem Dinç’in Antalya’daki başarısının önemini vurgulayarak, “Şimdi önümüzdeki turnuvalara daha iyi hazırlanacağız. İrem bu yıl, Fransa’da 14-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Okul sporları Olimpiyatları Taekwondo Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmış oldu. 2005 doğumlu sporcumuz İrem’in birçok Türkiye şampiyonlukları ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır. Fransa’da yapılacak olan okul sporları olimpiyatlarında da başarılarına bir yenisini daha ekleyecek ve şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım. Ayrıca Avrupa şampiyonu Milli sporcumuz Zeynep Taşkın, bu yıl elde etmiş olduğu çok başarılı maçlarından dolayı Olimpiyatlara kota almış, dünya şampiyonu olmuştur. Başarılarına bir yenisini ekleyerek yükselişini sürdürmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
Ercan Özçetin