Havaların iyice ısınması ile hız kazanan kirazların büyük bölümü ihraç ediliyor. İkinci kalitelileri ise İstanbul ve çevre illere gönderiliyor. Hasat edilen  erkenci kirazlar kamyonlara yüklenip İstanbul Haline götürülüyor. Kirazlar İstanbul’a götürülürken esnaflar tarafından çekilen fotoğraflar paylaşıldı.
Lezzeti ve çay bardağına sığmayan iriliğiyle meşhur "Lapseki Devi" cinsi kiraz ve erkenci kiraz eşme için hasada devam eden üreticiler, son on yılın en verimli sezonu içerisinde olduklarını dile getirdi.
Türkiye’nin meyve deposu Umurbey’de yetiştirilen kirazların hasadı ile birlikte İstanbul yolculuğu da başladı. Havaların iyice ısınması ile hız kazanan kirazların büyük bölümü ihraç ediliyor. İkinci kalitelileri ise İstanbul ve çevre illere gönderiliyor. Hasat edilen  erkenci kirazlar kamyonlara yüklenip İstanbul Haline götürülüyor. Kirazlar İstanbul’a götürülürken esnaflar tarafından çekilen fotoğraflar paylaşıldı.
İhracata gidecek kirazlar ve Lapseki Devi  cinsi için de hasadı bugünler de başlıyor.  Lapseki'de, üretilen kirazın yüzde 60’ı da ihraç ediliyor. Hatta ihraç edilen kirazların bir kısmı da İngiliz Kraliyet ailesine gönderiliyor.
TARLADA 30 TL
Lapseki’de tarlada büyüklüğüne göre kiraz fiyatları değişiyor. İstanbul’a gönderilen büyük kirazların kilosu tarlada 25-30 TL arasında değişiyor. Çanakkale pazarında da kiraz fiyatları 20 TL civarında ama kalitesi düşük. Büyük kirazların toplanması ile beraber fiyatların çok daha değişebilir.
 
Tuğba Kulasoy