Lapseki  belediyesi sahil sosyal tesislerinde düzenlenen programa saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Programın açılış ve bilgilendirme konuşmasını ise Lapseki Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik yaptı. Çelik “ Milli Eğitim Bakanlığımızın ilânı ile Haziran Ayının ilk haftasını Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutluyoruz. Hayat Boyu Öğrenme; yaşam boyu süren bir eğitim faaliyetidir. 7'den 70'e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür. Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri; Genel Kurslar ve Mesleki Kurslar olmak üzere 2 ana kategorideki 72 alanda, toplam 3.814 kurs programı ile yürütülmektedir.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu hafta ile bireylerin kendilerini geliştirmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak ve bireylerin öğrenme sürecine katılımını sağlamak temel amacımızdır.
 
 “Her zaman, her yerde ve herkes için eğitim.” düsturu ile eğitim faaliyetlerine devam eden kurumumuz Lapseki Halk Eğitimi Merkezi de ilçemizin yapısına ve özelliklerine uygun, vatandaşlarımızın talepleri ile yerel sektörün ihtiyaçları çerçevesinde kurslar açarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. İnancımızın ve köklü kültürümüzün eğitim anlayışında yer alan “Beşikten Mezara Eğitim” ilkesi ile öğrenmeyi ve öğretmeyi hayat boyuna yaymanın gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda tarımdan hayvancılığa, el sanatlarından giyim-üretim teknolojisine, görsel sanatlardan müzik eğitimine, halk oyunlarından yiyecek-içecek hizmetlerine, spor alnında futbol, voleybol, basketbol, karate, jimnastik, plates gibi bir çok dal ile halkımıza ve öğrencilerimize kurslar açarak hizmet vermekteyiz.
 
Bölgemizin istihdam alanlarına yönelik faaliyet gösteren firmalar ile yerelde protokoller imzalayarak, sektörün ihtiyaçlarına yönelik kurslar açarak nitelikli iş gücünü artırmaya katkı sağlamaktayız. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde çalışanlara yönelik bugüne kadar açtığımız 15 kurs ile 263 işçimize sertifikasını verdik. Yine Yer altı Maden İşletmelerinde Kaya hafriyat Kamyonu, Silindir Kullanımı, Beton Püskürtme Makinesi Kullanımı gibi alanlarda 90 kursiyere de Operatörlük Belgesi verdik.
 
Lapseki Halk Eğitimi Merkezi olarak, Hayat Boyu Öğrenmeyi vatandaşlarımıza benimsetmek için ve vatandaşlarımızı Hayat Boyu Öğrenmenin içine dahil edebilmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Covd-19 Salgını ile 2 yıldır kesintiye uğrayan eğitim sürecini artık geride bıraktık. Bir an önce salgın öncesi döneme erişebilmek ve daha da ileriye ulaşmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu kapsamda, 2022 yılında ilçe nüfusumuzun %20’sinin Hayat Boyu Öğrenme kurslarımızdan faydalandırılması şeklinde hedef belirledik. Bugün itibari ile 2022 yılının ilk 5 ayında %13,1 oranına ulaşarak hedefimize emin adımlar ile ilerlemekteyiz.
2022 yılında, Lapseki Halk Eğitimi Merkezi olarak, Çevre Bilinci, Bağımlılıkla Mücadele ve Sıfır Atık temalarını ön planda tutarak, toplumumuzda farkındalık oluşturmak ve önleyici eğitimler vererek geleceğimize yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Başta örgün eğitim kurumlarımız olan okullarımız ile tüm kamu kurumlarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaktayız. Bu bağlamda tüm okul müdürlerimize ve kurumlarımızın daire amirlerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
Hayat Boyu Öğrenme Haftasının, vatandaşlarımızın hayat boyu eğitime katılımına katkı sağlamasını temenni ediyor, her zaman, her yerde,  herkes için eğitim, sloganımızı tekrar ederek saygılarımı arz ediyorum”dedi.
Halk oyunları gösterisi, Klasik gitar dinletisi ve ardından sergi açılıyla program sona erdi.
Programa Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki  Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür,Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.
 
Ercan Özçetin