Lapsekili çevreciler, 6 Mart 2015 tarihinde ÇED olumlu raporu verilen ve üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen sahada hiçbir işlemin yapılmadığı Kirazlıdere  Termik Santrali için , raporun iptalini  talep etti.  Köylülerden toplanan 237 imzalı itiraz dilekçesi  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verilmek üzere  Lapseki Kaymakamlığı’na verildi.
Onlarca köye, kilometrelerce kare yaşam ve  yeşil alana çevre kirliliği ve ölümcül hastalıklar getireceği savunulan Kirazlıdere Termik Santral Projesi için, Lapsekili çevreciler isyan bayrağı açtı. CHP' li Lapseki İl Genel Meclis üyeleri yanı sıra, Lapseki Belediye Meclis üyelerinin de katlım gösterdiği, Temik santral Projesine Tepki etkinliğini, Kirazlıdere Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği düzenledi.
ÇED olumlu raporu verilen ve üzerinden  yedi yıl geçmesine rağmen  sahada hiçbir işlemin yapılmadığı Kirazlıdere  Termik Santrali  için karar zaman aşımına uğradı. Buna rağmen imar planı değişikliği yapılan saha için itirazlarını dile getiren, Kirazlıdere Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği ve  Lapseki Çevre Koruma, Üretim ve Dayanışma Derneği  tarafından  köylülerden toplanan 237 imzalı itiraz dilekçe Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verilmek üzere  Lapseki Kaymakamlığı’na verildi.
Lapseki’de bir basın açıklaması gerçekleştiren dernek üyeleri ve  köylüler "Kömürle enerji üretiminden Dünya vazgeçti. Çevre felaketine yol açacak sistemi Lapseki'de istemiyoruz" diyerek  veryansın eden Çevre tutkunları, Çevre Günü'nde bir yeni Çevre felaketi oluşturacak projeye seyirci kalmayacaklarını haykırdı.
KİRLİLİK  BİGA VE ÇAN’A KADAR ULAŞIR
Söz konusu santralin bacalarından çıkacak ölümcül salınımların,  8 kilometre çapındaki alanı olumsuz etkileyeceğini belirten Lâpsekili çevreciler,  rüzgarın da etkisi ile baca salınımlarının, Biga ve Çan ilçelerine dek ulaşıp, çevreyi olumsuz etkileyeceğine  dikkat çektiler.
“GELECEĞİMİZİ KARARTACAKLAR”
Termik Santral Projesine karşı yapılan basın açıklamasında; “Lambaya enerji üretimi denilip, geleceğimizi karartacaklar" vurgusu yapıldı.
 
Tuğba Kulasoy