Belediye  tarafından ‘Geleneksel Lapseki Hayırı’ için 1 ton pirinçten toplam 100 kazan pilav yaptırılmıştır. 10 bin kişilik pilav ve ayran dağıtıldı.
 
Belediye  sahil sosyal tesislerde okunan dua ve Kuran-i Kerim tilaveti ile gerçekleşen Lapseki Hayırımız içimn, esnaf ve kıymetli vatandaşlarımız için ilçemizin değişik noktalarında Belediye görevlilerimiz tarafından, toplam 11 noktadan 10 bin kişiye dağıtılan pilav ve ayranlar ikram edildi.
 
İlçe hayırına  AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili  Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı  Dr. Fatin Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz, Gelibolu Savaşları ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyelerimiz, STK’lar ve çok sayıda muhtarımız katılmışlardır.
 
Ercan Özçetin