KOSGEB İl Müdürü Barış Alural, KOSGEB desteklerine ilişkin bilgi vermek üzere Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
 
Ziyaretin ev sahipliğini Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal ve Genel Sekreter Sevcan Elver yaptı. KOSGEB İl Müdürü Barış Alural, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin oluşturulması, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan Yeşil Dönüşüm Destek Programı başta olmak üzere Yurtdışı Pazar Destek Programı ve Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında verilecek olan kredinin detayları hususunda bilgi verdi.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, KOSGEB Müdürü Barış Alural’ın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeşil Dönüşüm günümüzün en önemli ve kritik konularının başında geliyor ve özel sektörü ve KOBİ’leri çok yakından ilgilendiriyor. Finansman kaynaklarına erişim bu dönüşümün kilit önemdeki bir unsurunu oluşturuyor. Firmalarımızın bu dönüşüme ayak uydurabilmesi için maddi olarak desteklenmesi gerektiğini Borsa olarak biz de her platformda dile getirdik. Bu kapsamda KOSGEB’in“Yeşil Dönüşüm Destek Programı”nı çok önemsiyoruz. Bu program ile; KOBİ’lerimizin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı üyelerimiz adına son derece faydalı bir program. Bizler de üyelerimizi bu program kapsamında Bakanlıkça yetkilendirilmiş EVD Şirketleri ile buluşturarak, kendilerinin bu desteklerden azami şekilde faydalanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
Başkan Üzen,  “KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programının yanı sıra Yurtdışı Pazar Desteği ve Mikro ve küçük işletmelerin sürdürülebilirliği adına oluşturulan MKİ Hızlı Destek programı kobilerimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu programların oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, ilgili programlardan üyelerimizin faydalanmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
Haber Merkezi