Üreticilerin acilen tarlalarını gezmeleri, arıların uçmadığı saatlerde veya arı yetiştiricileri bilgilendirilerek ilaçlama yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Son zamanlarda Trakya Bölgesindeki illerde, ayçiçeği ve diğer tarım alanlarında görülen ayçiçeğinin önemli zararlısı Çayır Tırtılı Gelibolu, Eceabat başta olmak üzere, Biga ve Lâpseki’de de görülüyor.
 
İl ve İlçe Müdürlükleri teknik ekipleri tarafından Ayçiçeği ekili bulunan alanlarda gerekli inceleme ve tespit çalışmaları yapılarak; zararlının yoğunluğunu ve mücadelesi konusunda üreticilerimizin bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
 
Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü;  üreticileri bilgilendirme mesajında; “İlimizde ayçiçeği ekiliş alanlarında yoğun olarak tespit edilen Çayır Tırtılı asıl konukçusu olan yonca ekili alanlarda sıklıkla görülmeye başlanmıştır. Yonca ekilişi olan üreticilerimizin acilen tarlalarını gezmeleri ve zararlı larvası tespit edilmesi halinde vakit kaybetmeden ilaçlama yapmaları gerekmektedir. Arıcılık faaliyeti olan bölgelerde arıların uçmadığı saatlerde veya arı yetiştiricileri bilgilendirilerek ilaçlama yapılması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Tuğba Kulasoy