Çeşitli ziyaretler yapmak üzere Lâpseki ilçesine giden Vali İlhami Aktaş Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Lapseki Kaymakamlığına atanan Emre Öztürk’ e hayırlı olsun ziyareti ardından, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ayçiçeğim, Bal Çiçeğim” Projesi Tarla Günü ve Hasat Şenliği kapsamında yetişen ayçiçeklerin hasat törenine katıldı.
 
 
 Bir dizi inceleme ve temasda bulunmak üzere Lapseki ilçesine gelen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Lapseki Kaymakamlığına atanan Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Lapseki Kaymakamlığı önünde Kaymakam Emre Öztürk tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Öztürk ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş Kaymakam Emre Öztürk’ e yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak görevinde başarılar diledi.  Ardından Lapseki belediyesini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.Vali İlhami Aktaş, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşerek sohbet etti. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ dan Lapseki Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali İlhami Aktaş, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve belediye personeline çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Vali İlhami Aktaş’ a ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
 
 Vali Aktaş hasat törenine katıldı
 
 Belediye ziyareti sonrasında Lapseki programı kapsamında Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ayçiçeğim, Bal Çiçeğim” Projesi Tarla Günü ve Hasat Şenliği kapsamında yetişen ayçiçeklerin hasat törenine katıldı.
 
 
Tarla Günü ve Hasat Şenliğine; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu , İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kardağ, Kurum Müdürleri, Çardak Belediye Başkanı Metin Sermerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, Çanakkale Ziraat Oda Başkanı İsmail Yılmaz, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.Tarla Günü ve Hasat Şenliği töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
 
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi " alt projesi " Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında kabul edilerek finanse edilen, Ayçiçeğim, Bal Çiçeğim projesi kapsamında yetişen ayçiçekleri hasat törenin de; AK Parti  Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz,   Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ve Tarla Sahibi İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer tarafından birer konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindekiler tarafından edilen duaların ardından Ayçiçekleri hasat edilmeye başlandı. Hasat programın sonrasında üreticilerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Ayçiçeğinin, yetiştirilmesinden hasadına kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, bol kazançlar temennisinde bulundu.
 
Tuğba Kulasoy
Foto:Ercan Özçetin- Çanakkale Valilik