Çanakkale Onsekiz Mart Hastanesi'ne (ÇOMÜ) E.İ. adlı erkek hasta  mesane kanseri dolasıyla yapılan ameliyatla tedavi oldu. Ardından bir hafta sonra  üreter taşı ve enfeksiyonu nedeni ile aynı hastaneye acil sevkli olarak, başvuran N.K.'de yapılan ameliyatla taşları alındı.
İki ameliyatı yaparak, hastalarını sağlığına kavuşturan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, hastalarının baba ve kızı olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı.
Konu hakkında açıklama yapan Dr. Eyüp Burak Sancak: “E.İ. isimli hastamızı mesane kanseri nedeni ile geçen haftalarda ameliyat ettik, mesanesini alıp bağırsaktan mesane yaptık. Ameliyatı gayet iyi geçen hastamızın takibi esnasında, bir ilçe hastanemizden üreter taşı ve enfeksiyonu nedeni ile acil sevkli bir hasta geldi. Bu hastamızı da acil şartlarda ameliyat edip taşını aldık.  Ameliyattan sonra taşı olan hastamızın, mesane kanserli hastamızın kızı olduğunu öğrendik. Her iki hastamızın da sağlık durumu gayet iyi’ şeklinde konuştu.
Dr. Sancak, hastaların birkaç gün içerisinde taburcu olacağını ifade etti.
Tuğba Kulasoy