Çanakkale'de 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağıyla birlikte balık tezgahları şenlenmeye başladı. Tekneleriyle avlanan balıkçılar, palamut balığıyla birlikte yüzüde güldü. Palamutun bol ve fiyatınında uygun olmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Balık tezgahlarındaki çeşitlerin artmasıyla birlikte de lüfer balığı da tezgahta yerini aldı. Lüfer 320, çinekop ise 120 liradan tezgahta boy göstermeye başladı.
Lüfer balığının bu yıl olmasını bekleyen balıkçılar, ilerleyen günlerde bollaşmasıyla birlikte fiyatınında düşmesini umuyor.
 
" Tezgahlarda daha çok görülmesini bekliyoruz"
 Şuan palamudun bol devam etmesine rağmen çinekop ve lüfer yavaş yavaş kendini göstermeye başladığını belirten Çanakkale Balık Halinde balıkçılık yapan Özkan Kaşıkçı, lüfer ve çinekopun fiyatının biraz yüksek olduğunu söyledi.
 İleride palamuttan sonra daha da çok bollaşmasını ve fiyatların daha da düşmesini beklediklerini ifade eden Kaşıkçı, "Şuan lüferin kilogramı 320 lira civarında geziyor. Çinekop 120 lira civarında geziyor. Palamut şuanda hala uygun. Hala palamut revaçta. Palamutun arkasından yavaş yavaş çeşitlenme başladı. Palamutta yavaş yavaş azalmaya başladı. Lüferin ve çinekopun bundan sonra daha bol olup, tezgahlarda daha çok görülmesini bekliyoruz. Lüfer, Kasım ayında daha çok görülmeye başlar. Bu sene lüfer bol olacak. Vatandaş yiyebilecek muhtemelen. Öyle olmasını bizde bekliyoruz. Palamutun bol olduğu sene lüfer, çinekop ve sarıkanat bunlarda çok olur. Balıkçılar olarak böyle olmasını da bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Çanakkale Balık Hali'nde kiloluk palamutun adedi 70, çinekopun kilosu 120, mezgit 150, levrek 170, çipura 130, istavrit 100, hamsi 70 ve zargana 80 liradan alıcı buluyor.
 
Tuğba Kulasoy