Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Organize Sanayi Bölgelerinde Gençlik Merkezi Kurulması Yoluyla Çalışan Gençlerin Çalışma Koşullarının Ve Sosyal Yaşamlarının İyileştirilmesi Projesi Çalıştayı” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.
 
Çalıştay’a ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, EYAD Başkanı Konya Milletvekili Halil Etyemez,  Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammed Yüceer,  İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Hayrettin Karaca, Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Demir, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Gençlerin azimli olması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda eğitimcilere de görevler düştüğünü belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat , “Teknolojik gelişmeleri eğitimde ve bilimde kullanmak, yeni teknolojiler, yeni yaklaşımlar geliştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bizler gençlerimizin tam donanımlı eğitim alması için elimizden geleni yapacağız daha fazlasını yapmak ise sizin göreviniz” dedi.
Çalıştayda konuşan İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Hayrettin Karaca, İŞKUR’un faaliyetlerini ve planlanan çalışmalarını anlattı. Etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Karaca, Çanakkale’de istihdam ve üretim faaliyetlerinde bulunan OSB’ler hakkında da bilgiler verdi.
OSB’lerin kurulma ve çalışma prensipleriyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Demir, “1962 yılında Bursa’da başlayan organize sanayi süreci günümüzde 363 tane OSB ile 2 milyon üzerinde istihdam oranı yaratmıştır. Ülkemizde genç nüfusunun yoğun olmasıyla birlikte en doğru şekilde yönlendirilmesi, eğitim süreçlerine dâhil edilmesi ve mesleki deneyimle birlikte bilginin artırılması yeterli olmayabiliyor bu yüzden çalışanların çalışma hayatına daha cazip hale getirilecek düzenlemelerin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz ve buna yönelik çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Gençlerin kendilerini daha iyi yetiştirmesi için bir takım önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz Koç, bu bağlamda bağımlılıkların motivasyon kaybına yol açtığını belirtti.
 Her türlü bağımlılığın, gelişimin en büyük engeli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hürmüz Koç,“Üniversitemiz bünyesinde bir bağımlılık merkezi kurmayı çok istemiştik. Öncelikle merkezimizin taslağını oluşturduk ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla merkezimizi kurduk. Merkezimiz bağımlılıkla mücadele ederken aynı zamanda milletimizin etik ve ahlaki değerlerine aykırı hareket edilmesine izin vermeyecek şekilde yönetmelik ve yönerge hazırladık. Çanakkale’de bulunan bağımlılıkla mücadele merkezimize destek veren paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammed Yüceer, “Bu proje kapsamında üniversite gençliği ve çalışan gençliğin etkileşimlerinin kurulması ve bu kapsamda sosyal faaliyetlerin iyileştirilmesi önemli bir ihtiyaçtır” diyerek, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Çalıştay,  sunumların tamamlanmasının ardından sona erdi.

Haber Merkezi