Hükümet konağı önünde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Bir gün önce İlçe kaymakamı Kaymakam Emre Çelikkaya, Garnizon Komutanı  Deniz Albay Ömer Karakaş, ve belediye başkanı Eyüp Yılmaz, tarafından hükümet konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konulmuştu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise ilçe kaymakamı Emre Öztürk yaptı” Bu gün Gelmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Aktürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun irade “olarak ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olamk üzere şanlı ecdadımızı kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kahraman gazilerimizi rahmet ve minnet ve şükranla yad ediyor aziz milletimin, Lapsekili hemşerilerimin, yarınımız, umudumuzsevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet bayramını isteklikle kutluyor sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum”dedi.  
Okul Öğrencileri tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi ve ardından okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe kaymakamı Kaymakam    Emre Çelikkaya, Garnizon Komutanı  Deniz Albay Ömer Karakaş ,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak ve belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Ardından öğrenciler şiir okudular. yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler.
 
Ercan Özçetin