Tek listeyle seçime giren Lapseki’li iş adamı Yakup Uzun 3.kez tekrar İYİ Parti ilçe Başkanı Seçildi.
Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından seçime tek listeye girerek ilçe başkanı seçilen Yakup Uzun, konuşmasına istiklal marşının ilk satırlarını okuyarak başladı, Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.
 Lapseki Belediyesine ait sahil Sosyal tesislerinde ‘İYİ Parti Lapseki İlçe 3. Olağan Kongresine katılanlar arasında yer alan geçmiş dönemlerde iki defa ilçede belediye başkanlığı yapan ve iki defa seçim kaybeden Gani Mehmet Ekim’e de söz verildi. Gani Mehmet Ekim, konuşmasında, İnşallah iyi parti heyeti meclis üyeleriyle, belediye başkan adayımızla 2024’ün hazırlıklarını şimdiden yaparlar onlara başarılar diliyorum ben onların her zaman yanındayım, her zaman arkasındayım bunu böyle bilsinler, dedi. Ekim’in bu konuşmasının ardından 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağının sinyallerini verdiği konuşuldu.
3.kez tekrar İYİ Parti ilçe Başkanı Seçilen ve Tek listeyle seçime giren Yakup Uzun’un yönetim kurunda şu isimler yer aldı. Erdinç İş, Mustafa Ay, Cahit Turan, Aziz Aydın, Selçuk Turhan, Abdullah Dindar, Mustafa Kaya, Zeki Kaya, Metin Güllü, Erkan Aldemir, Metin Yılmaz, Ali Cangara, Neşe Gürses, Gülşen Gümüş, Simge Özdemir, Aysel Liman Çetin, Ayşe Korucuoğlu, Ayşe Dönmez, Kamil Cankara, İsmail Kaya Gencer, Mehmet Ataç ve Hasan Gönüldaş, yer aldılar.        
 
Tuğba Kulasoy