Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) letişim Fakültesi'nde fet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Birey ve Aileler İçin Afet Farkındalığı’ konulu eğitim videosu,  eğitim gören öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla izlettirildi. Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin seminere katılımı yoğun oldu.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından vatandaşların afet yönetimi anlamında bilinçlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Birey ve Aileler İçin Afet Farkındalığı’ konulu eğitim videosu, Radyo Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik Bölümü öğrencilerine izlettirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Eşitti’nin dersi kapsamında verilen eğitime öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Doç. Dr. Şakir Eşitti afet farkındalığı eğitimi ile ilgili “Bilindiği üzere ülkemizde 2021 yılı Afet Yılı olarak ilan edildi. Bu doğrultuda afete hazırlık konu ile ilgili pek çok eğitim ve seminer düzenleniyor. Özellikle farkındalık açısından büyük bir önem arz eden eğitim videosunda ilk 72 saatin önemi vurgulanıyor. Fakültemizde gerçekleşen etkinlikle öğrencilerimizin afet farkındalık düzeylerinin arttığını düşünüyoruz” dedi.
RTS Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Özgökbel Bilis’in dersi kapsamında verilen afet farkındalığı eğitimine RTS Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Emre Bilis de öğrencilerle bir araya gelerek katılım sağladı. Doç. Dr. Ali Emre Bilis, konuyla ilgili “Türkiye bir afet ülkesi olduğu için bu tür eğitimlerin oldukça önem arz ettiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin bilinçlendirilerek afete hazırlık durumlarını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Eğitime katılım sağlayan RTS Bölümü 1.sınıf öğrencilerinden Alihan Dolu, eğitimin önemini vurgulayarak, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen deprem ve afet olaylarının yaşanması ve fay hattı sınırlarının içerisinde yaşam kurduğumuz için bu tür bir eğitimin verilmesi herkese oldukça fayda sağlayacaktır. Hem öğrenciler hem de diğer vatandaşlar için çok yararlı ve başarılı bir eğitim olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Haber Merkezi