DHMİ Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında DHMİ Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü koordinesinde AFAD İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, KIZILAY, THY İstasyon Şefliği, ÇELEBİ İstasyon Şefliği ve ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü işbirliği ile ‘Geniş Katılımlı Uçak Kaza Tatbikatı’ düzenlendi.
Tatbikat Hazırlık Komisyonluğu'nca hazırlanan senaryo çerçevesinde, Çanakkale-Çumra Seferini yapan 88 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan Kızıl-Erdem Havayollarına ait TK15479 Sefer Sayılı Boeing 737-800 Tipi uçak, havalimanına son yaklaşmasında teknik arıza sebebiyle ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesine düştü. DHMİ Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü tarafından genel koordinasyonun, AFAD İl Müdürlüğü tarafından da Olay Yeri Koordinasyonunun sağlandığı tatbikatta, enkaz altından 55 yolcu ölü olarak çıkartılırken, 39 yolcu ile kurtarma çalışmalarında yaralanan 8 kişi ise sağ olarak çıkartılarak, sağlık ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Plan dahilinde, olay yerine ilk ulaşan Polis Ekipleri tarafından çevre emniyetinin sağlanmasının ardından Emniyet Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından kanıtların kaydı ve muhafazası yapılırken, DHMİ ARFF Ekipleri, uçak içine girerek uçak içinde kurtarma faaliyetini yürüttü. Uçak dışında ise, AFAD koordinesinde AFAD, DHMİ ve Belediye İtfaiye Ekiplerince kurtarma çalışmaları tamamlandı.
Tatbikatta toplamda 149 personel ile kazazedeler ve yolcu yakınlarını canlandıran 133 ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi tatbikatta görev aldı.
 
Tuğba Kulasoy