Ayvacık Belediyesi'nin tarafından çamaşırhane, aşevi, ve evde sağlık hizmeti hayata geçirildi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, vatandaşların hizmetine sunulan çamaşırhane, aşevi ve evde sağlık hizmeti hakkında açıklamalarda bulundu.
Seçimlerde sizlere vermiş olduğu bir söz olduğunu ifade eden Başkan Bayram, " İlçemizde bir çamaşırhane yine aş evi ve evlere temizlik birimi diye bir temizlik birimi kuracağımızı ve yaşlılarımızın bakıma muhtaç olan garibanlarımızın ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinin temizliği, aşı almayanın aşının gideceği, evlerindeki eşyaları getirip burada yıkanıp tekrar size geleceğini yine ev temizliğinin yapılacağı bir birim resmi olarak kuruldu. Çamaşırhanede gelen eşyaları yıkatıyoruz. Daha sonra yıkanan eşyalar evlere teslim ediliyor. Yıllardır atıl durumda kalan belediyemizin konaklamanında olduğu bir ek binaydı. Burayı Ayvacık halkımızın faydalanması açısından bu hale getirdik. Burada bakıma muhtaç olan ihtiyaç sahibi ailelerimizi sosyal yardımlaşmadan tespit ediyoruz. Onlara gücümüz yettiğince gayet hijyen bir ortamda yemeklerimiz pişiyor. Buraya gelen vatandaşlarımıza ve evlerinden gelemeyen yaşlılarımıza da sefer tasları içerisinde ekiplerimiz tarafından yemekleri götürülüp sunuluyor. Yemeklerimizde hergün değişiyor. Hergün, gün içerisinde yemeklerimiz sıcak bir şekilde vatandaşlarımıza ihtiyaç sahipleri kişilere ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Seçimlerde bunlarla ilgilivatandaşlara söz verdiklerini  belirten Başkan Bayram, "Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazlarındandır. İlk burayı devraldığımızda çok kötü bir durumdaydı. Bizde burayı değerlendirmek açısından hem aş evi hem çamaşırhane ve yemekhane bir de evde sağlık birimi kurduk. Evde sağlık biriminde de bir hemşire ve iki temizlik çalışanımız evlerinize gelip temziliğini yapıp daha sonra evde muhtaç olan sağlık sebeplerinden dolayı yatan hastalarımızı da ziyaret edip, oradaki pansumanlarını ve diğer sıhhi olabilecek tedavileri hemşirelerimiz tarafından yapılmaktadır.  Söz verdik ve sözlerimizi Allah'ın izniyle tek tek yerine getiriyoruz. İnşallah diğer kalan işlerimizi de siz değerli Ayvacık halkımıza da verdiğimiz sözleri de görev süremizin sonuna kadar elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
 
Tuğba Kulasoy