Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyü sakinleri, tarım arazilerini işgal ettiği Enerjisa tarafından kurulan ve kurulacak olan rüzgar güllerinin çıkarttığı seslerden rahatsız oluyor. Katılımın az olduğu öne sürülen  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirmesini sonradan öğrenen vatandaşlar, köylerinin bu seslere dayanamayacağını vurguluyor.
 
Çanakkale'nin bir çok bölgesinde onlarca Rüzgar Enerji Santrali (RES) yer alıyor. Ezine İlçesine bağlı tarım ürünleriyle meşhur olan Mahmudiye köyü sakinleri  Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi’ne ait köylerine yakın yerlerde kurulmuş olan Rüzgar Enerji Santralllerinden (RES) dolayı oldukça dert yanıyor. Mahmudiye'nin verimli tarım arazilerinin üzerine şirket tarafından 13 türbin kuruldu. Köyde yaşayan vatandaşlar rüzgar güllerinden çıkan seslerden dolayı oldukça şikayet ediyor.
Köy sakinlerinin gürültüden dolayı dert yanerken, şimdi 1.5 kat büyüklükte yeni bir türbin daha ekleniyor. Köyde RES kapasitesi artışı projesi ile ilgili ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya da köyden çok az kişinin katıldığı öğrenildi. Toplantıdan ise sonradan haberi olan köylüler duruma tepki gösterdi.
Vatandaşlar rüzgar güllerinin köylerine bir faydasının olmamasının yanı sıra zararlarının olduğunu dile getiriyor. Vatandaşlar, köylerinin çevresine kurulan RES’lerin lodos havalarda  dönüş sesi sebebiyle gürültü oluşturduğunu ifade ettiler. Bunun üzerine köy sakinleri yeni kurulacak olan ve ÇED süreci devam eden 1.5 kat büyüklüğündeki yeni RES direğinin çıkartacağı gürültünün daha da büyük olmasından endişe ediyor. RES’lerin evlere 700 metre yakında olduğunu vurgulayan köy sakinleri, yeni bir RES daha istemediklerini ifade ediyor.
 
Tuğba Kulasoy