Ziyarette ÇTB heyetinde, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin'in yanısıra Meclis Kâtip Üye Recep Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, Yönetim Kurulu Sayman Üye Ergin Kara, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Pehlivan, Ruhi Badem ve Ali Atak, Meclis Üyeleri Anıl Kahrıman, Ahmet Uzun, Mehmet Tosun, Nazmi Tok, Sinan Yücel, Şevket Yalçıntekin, TOBB Çanakkale Akademik Danışmanı Prof.Dr. Selahattin Kanten, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ve Genel Sekreter Sevcan Elver yer aldı.
 
TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilen ziyarette ÇTB heyetini ağırlayan Hisarcıklıoğlu, borsa organ seçimleri sonrası yeni dönemde görev alan meclis ve yönetim kurulu üyelerine başarı ve hayırlı olsun dileklerini iletti.
 
ÇTB heyetine birlik ve beraberlik içerisinde, başarı dolu bir hizmet dönemi geçirmeleri temennisinde bulunanTOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Sizler kendi sektörleri içerisinden seçilen ve yer aldığı sektörlerin talep ve beklentilerini en iyi bilen meslek erbaplarısınız. Bu nedenle temsil ettiğiniz meslek gruplarına karşı sorumluluklarınız var. Bu bağlamda sürekli istişare ve diyalogla çözüm odaklı çalışmalar yürüterek, üstlendiğiniz bu görevi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız" dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, ayrıca "Ben özellikle Abdullah Deniz ve Bülent Çetin başkanlarımızın şahsında Çanakkale Ticaret Borsası ailesine teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz dört buçuk sene boyunca özellikle pandemi döneminde, yasakların, sokağa çıkma yasağının olduğu bir dönemde, başkanlarımız Allah razı olsun, bizlerle yakın ilişki içerisinde olarak sorunları ve taleplerini birinci ağızdan tarafımıza ilettiniz. Sektörel raporlar halinde gelen bu talepleri bizler de diğer oda/borsalarımızdan gelen taleplerle birlikte hükümetimize ilettik. Bunların yüzde 97'si çözüme kavuşturuldu. Oda ve borsa başkanlarımız iş dünyamızın taleplerinin çözümü noktasında büyük bir gayret ve özveriyle çalıştı. Ben hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
 
ÇTB BAŞKANLARI PROJELERİNİ ANLATTI
 
ÇTB Meclis Başkanı Bülent Çetin, pandemi döneminde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ekonominin çarklarının dönmesi için olağanüstü bir gayret sarfettiğini anımsatarak, "TOBB Başkanımız, dünya ekonomisinin büyük bir sıkıntı yaşadığı dönemde, tüm sektörlerimizin talep ve önerileriyle yakından ilgilenerek, işletmelerin faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için gece-gündüz demeden büyük bir gayret gösterdi. Başkanımıza iş dünyamız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Geçen dönem Çanakkale ekonomisine ve kimliğine yakışır, küresel ölçekteki projeleri kent ve ülke ekonomisine kazandırmak için çalıştıklarını vurgulayan Meclis Başkanı Birol Çetin, yeni dönemde de Çanakkale’nin üretimine, istihdamına, tarım ve gıda sanayinin daha da fazla gelişmesine katkı sağlayacak vizyoner çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade etti.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Bugün de Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlunu ziyaret ettik. Kendilerinden bazı konularda tecrübelerinden istifade ettik. Ben iki dönem Meclis Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu dönemde de üyelerimizin teveccühü ile Yönetim Kurulu Başkanı olarak üyelerimizin hizmetindeyim. Birliğimizin Sayın Başkanı Rifat Başkanımız çok başarılı bir yönetici. İnşallah tüm oda ve borsaların desteğiyle kendisi de başarılı bir şekilde seçimlerden çıkacaktır. Tabi ki İlimizdeki Oda ve Borsalarımızın desteği Rifat Başkanımızladır. Her zaman kendilerinin yanındayız” dedi.
 
Borsanın tamamlanan ve devam eden projeleri ile coğrafi işaret tescil çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Deniz, 2022-2026 döneminde sektörlerine rol model oluşturacak projeleri ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "İlimiz, Ülkemizin tarımda önde gelen illerinden bir tanesi ve yüksek kaliteli ürünlerle bu özelliğini giderek güçlendirecektir. Bizlerde Ticaret Borsası olarak İlimizin sahip olduğu bu potansiyeli üyelerimize hizmet olarak sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
Haber Merkezi