Toplantıya Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Meclisi Başkanı Av. Özgen Bulut ile çok sayıda gençlik meclisi üyesi avukat ve stajyer avukatlar katıldı.
Genel Kurul da Konuşan Baro Başkanı Av. Hande Keskin, "Gençleşerek ve hızlı şekilde çoğalan bir meslek grubuyuz ama ne yazık ki avukatlık faaliyetleri aynı hızda artmıyor. Meslek olarak da ülkenin yönetiminden ve ekonomisinden de maalesef doğrudan etkileniyoruz. O nedenle meslek sorunlarımızda bir nokta da birikerek artıyor. Bu sebeple ben her umutsuzluğa düşecek gibi olduğumda yüzümü mesleğe yeni başlayan meslektaşlarıma çeviriyorum. Sizlerle sistemin aksayan yönlerini değiştirmeli ve belki de yeni bir sistem oluşturmanın yollarını birlikte aramalıyız. Genel kurulumuz sonucunda bizlere destek olacağından emin olduğum yeni başkan ve yönetim kuruluna seçilecek  olan meslektaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.
Genel Kurul sonunda yapılan oylama neticesinde Av. Ali Tunç Karaoğlu Çanakkale Barosu Gençlik Meclisi Başkanlığı'na seçildi.
Yeni Yönetim Kurulu Av. İrem Yüzer, Av. Serkan Gündem, Av. Serap Uz, Av. Funda Aktaş,  Av. Özcan Bıçaklar ve Av. Alp Can Çakmak'tan oluşurken, İzleme Kurulu ise Av. Nazmi Kıvanç Gül ve Av. Alkım Gürsoy Sevi'den oluştu.
Haber Merkezi