Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda gerçekleştirilecek düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan, "Bu sürece çok kolay gelinmedi. Keşke bu zamana kadar uzamasaydı ve bu mağduriyetlere daha önce kulak verilseydi ve çözülseydi ama bugün itibariyle ne kadar yorgun olsak da mutluyuz, gururluyuz. Büyük uğraşlardan sonra, mücadelelerden sonra bugün artık emeklilikte yaşa takılanlar diye bir şey söz konusu değil, tarihe karışmış durumda" dedi.
 
Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda gerçekleştirilecek düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
Bu sürece çok kolay gelinmediğini ifade eden Çağlayan, "Keşke bu zamana kadar uzamasaydı ve bu mağduriyetlere daha önce kulak verilseydi ve çözülseydi ama bugün itibariyle ne kadar yorgun olsak da mutluyuz, gururluyuz. Büyük uğraşlardan sonra, mücadelelerden sonra bugün artık emeklilikte yaşa takılanlar diye bir şey söz konusu değil, tarihe karışmış durumda. Bizler de emeğimizin hakkını almış durumdayız. Bugüne kadar hep şunu ifade ettik. Hiçbir zaman lütuf talep etmedik. Sadece ve sadece hakkımızı talep ettik. Dedik ki; emeklilikte yaşa takılanlar yaş problemi değil, bir hak problemidir, adalet problemidir. Bu doğrultuda da hakkımızı aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta tabii teşekkür etmemiz gereken çok kişi var ama tek tek isim saymaktan ziyade genel olarak kapsıyorum. Başta federasyon Gönül Boran Özüpak, kıymetli eşi Alper beye tüm Türkiye genelinde dernek başkanlarımız, yönetim kurulları özellikle Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yönetim kurulu ve üyelerimize ve siz kıymetli basın mensuplarımıza bugüne kadar her zaman bizim sesimiz oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Sonuç olarak bu haklar iade edilmiş oldu"
 
Askerlik ve doğum borçlanması zaten kanunlarımızda bizim düzenlenmiş olan bir şey" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:
"Onlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Kanun neyse onu zaten SGK mevzuatına göre uygulanacak. Ama burada kritik tam bir tarih var, 8 Eylül 1999. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tarih. Bu tarihten önce emekli sandığı, Bağkur ve Sigorta'ya girişi olan hizmet etmiş olan; buna tabii maalesef staj ve çıraklık dahil edilmedi. O ayrı bir konu olarak söyleniyor. Giriş olan tüm çalışma hayatında olan kişileri kapsayacak. Burada şöyle bir detay var; 4A'lılar yani sigortalılar kadınlar 20 yıl, erkekler 25 yıl, 5 bin iş günü, Bağkurlular kadınlar 7 bin 200, erkekler 9 bin, emekli sandığı da yani 4C’liler kadınlar 7 bin 200, erkekler 9 bin. Zaten burada 1999 öncesi de bu şekildeydi uygulama. Sonuç olarak bu haklar iade edilmiş oldu."
 
Tuğba Kulasoy