Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 283'üncü organizasyonu belediye binası önünde düzenlenen törenlerle başladı. Saat 09.00'da halk ile törene katılacak taraflar buluştu. Güreş Ağası Mehmet Acar Çardak Belediye Başkanı ve Belediye Encümenleri tarafından karşılanarak Çamlık Er Meydanı'ndaki korteje katıldı. Er meydanında güreşçiler için yapılan duaların ardından pehlivanlar meydanlara çıktı. Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa'nın 1354 yılında Rumeli'ye geçiş yeri olarak kullandığı Çardak'ta ulu çınar ağacının altında yapılan güreşin anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri, her yıl geleneksel olarak icra ediliyor.
Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 60 baş pehlivan, 600’e kadar da baş altı olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcu katıldı. Başpehlivan unvanını finalde rakibi Recep Kara'yı yenen Orhan Okulu kazandı. Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş'ın ev sahipliği yaptığı güreşleri Ak Parti eski Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve çok sayıda vatandaş izledi. Başkan Ulaş sporculara teşekkürlerini ileterek organizasyona katılan baş pehlivanları ayrıca kutladı.

Er meydanına dev Türk Bayrağı
283’üncü Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri dev Türk bayrağı damga vurdu. Pehlivanlar, er meydanını gölgelendiren 35 metre eninde ve 50 metre boyundaki dev Türk bayrağı altında güreşti. Çardak Belediyesi tarafından hazırlatılan dev bayrağın sporseverler tarafından bol bol fotoğrafı çekildi.


Kaynak: İHA