Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Gala Gecesi düzenlendi. Kolin Otel'de düzenlenen geceye Vali İlhami Aktaş,Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İletişim Başkanlığı Bölge Müdür V. Ali Güzel, PTT Çanakkale Başmüdürü Alpaslan Ergün Gür, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Çanakkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile aileleri katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, “10 Ocak Gazeteciler Günü, basın çalışanlarının haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başladığı gündür. Kurumsal  hizmet alanında çok önemli bir görev üstlenen, Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgi  alabilmesini sağlamak için  büyük uğraşlar veren gazetecilerin bu önemli gününde  bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.  Bu vesile ile çalışan gazeteci arkadaşlarımın bu özel gününü kutluyor , başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Vali İlhami Aktaş ise, “Toplumun haber alma hakkının, devletin ve kamunun yaptığı hizmetleri halka ulaştırmasını, halktan gelen sorunların, sıkıntıların da ilgili yerlere ulaştırılması noktasında  gece, gündüz demeden, kar, kış, soğuk, sıcak demeden her türlü şartta çalışan siz değerli  Gazeteci arkadaşlarımızın  10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum. Yaklaşık üç yıldır süren pandemi nedeni ile bir araya gelemiyorduk. Bu yıl dapandemi sonrasında ilk kez yapılması bu gecenin ayrı bir anlamı var  bu vesile ile bizleri bu programda bir araya getirenlere ve bu programda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gazetecilik mesleğinde 40. yılını dolduran Recep Yüzüak, Nejat Tabak, Erol Alışık Vedat Sezer ve Ayhan Öncü’ye Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı tarafından hazırlanan teşekkür ve onur plaketleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.
 
Tuğba Kulasoy