2023 hedefli yatırımları öne aldıklarını vurgulayan ve köprüyü 2017’de temel atarak başlatacaklarını belirten Turan, AK Parti’nin “Büyüyen Türkiye” hedefli iktidarında, hız kesmeden yapılan yatırımlara dikkat çekti.
18 Mart 2017’de Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün temel atma töreninin gerçekleştirileceğini dile getiren Turan, Lâpseki’ye gelecek Doğalgaz yatırımının gerekli yasal düzenlemelerinin de tamamlandığının altını çizdi.
Durmadan çalıştıklarını dile getiren Bülent Turan; Biga’da, Çan’da açılışlar yaptıklarını; yeni yatırım yapacak işadamlarına destek, kalıcı yatırımlara öncelik verdiklerini ifade etti.
Lâpseki’de, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Engin’in işyeri açılışında konuşan Bülent Turan, büyüyen Lâpseki’nin yatırımları çektiğine vurgu yaparak; “Lâpseki’de dördüncü işyerlerini açan Engin ailesinin yeni yatırımlarını; Çanakkale’de, Biga’da ve başka şehirlerde de görmek istiyorum.”dedi.
 
Lâpseki’de kendisine çamurdan ve tozdan bahsedildiğini söyleyerek, şikayete hak verdiğini, ama yatırımlar için biraz dayanmak gerektiğine dikkat çeken Bülent Turan, Lâpseki’de 55 yıllık su sorununun çözüldüğüne değinerek; “Sıkıntıyı göz aldık, ama bir yıl sonra temiz suyu birlikte kullanacağız ve içeceğiz. İki park yapıp seçime gidilebilirdi. Daha önce hep öyle oldu. Ya su, ya doğalgaz, ya kanalizasyon, yani çok fazla yatırımlar aynı anda yapılamazdı. Bizim zamanımızda çok farklı yatırımları aynı anda yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Lâpseki büyüyor ve gelişiyor.  Yakında daha fazla işyerleri açılacak, daha fazla yatırımlar yapılacak. Yeni yatırımlarla binlerce insanın ekmek kapısı haline gelecek olan Lâpseki’de, el ele vererek yatırımları artırabiliriz. Zaman alabilir, ama yatırımlar devam edecek.”dedi.
Her türlü desteği vereceğini dile getiren Turan, taş üstüne taş koyana yardımcı olacağını ifade ederek yatırımcıları yatırım yapmaya davet etti.
Büyüyen Türkiye’de büyüyen Çanakkale ve büyüyen Lâpseki olacağını dile getiren Turan, siyasi konulara da değinerek; “OHAL halkın sorunu ya da meselesi değildir. OHAL halka karşı yapılmamıştır. OHAL’in gerekçesi halk değildir, terördür. OHAL terör örgütlerine, Feto ve PKK’ya karşı devletin tedbiridir. Dün gece geldim, sahildeki belediye çay bahçesine gittim. Halk bahçede huzur içinde oturuyordu. Ben de çayımı içtim evime gittim. Halkta hiçbir huzursuzluk belirtisi yoktur. Huzursuz olanlar terör örgütleridir.”diyerek muhalefeti duyarlı olmaya davet etti.
Kaymakam Tahir Şaşmaz da yaptığı konuşmada, Lâpseki’de yatırımların sonuna gelindiğine vurgu yaparak, yeni okulların da yakında tamamlanacağına dikkat çekti.
Lâpseki’nin kalıcı sorunlarının çözüldüğüne yer verdiği konuşmasında, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da yeni işyerlerinin açılmasını destekleyeceğine atıfta bulundu ve belediye çalışmalarını öne çıkardı. Yılmaz, Lâpseki’nin büyüdüğünü ve parlak bir geleceği olduğuna vurgu yaptı.
 
 
 
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi