Çanakkale’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak, tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı. Olağan üstü toplanan Gökçeada Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda başkan vekilliğine İYİ Partili Meclis Üyesi Ercan İpek seçildi.
Çanakkale’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak, tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Başkan Vekilini seçmek için Gökçeada Belediyesi Şubat Ayı Olağandışı Meclis Toplantısı yapıldı.
Belediye Meclisinde yapılan seçimin dördüncü turunda oylama katılan 7 üyeden 5'inin oyunu alan İYİ Partili Meclis Üyesi Ercan İpek, Gökçeada Belediye Başkan Vekilliğine seçildi. Seçimin ardından bir konuşma yapan Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, Belediye Meclisi Üyelerine teşekkür etti. Bugün meclis üyesi arkadaşlarının takdiriyle kendisini uygun gördüklerini belirten Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, “Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün birlik olma günü, ülkemizin içinden geçtiği durum hepimiz için üzücü bir durum. Birlik ve beraber olacağız. Biz afetin yaşandığı ilk günde devlet büyüklerimizle irtibata geçtik. Gökçeada Belediyesi olarak devletimizin, AFAD’ımızın emrindeyiz dedik. Bundan sonra da emrinde olacağız. Vatandaşlarımız, ülkemiz için yapılması ne gerekiyorsa inşallah bizde taşın altına elimizi soktuk ve sokmaya devam edeceğiz. Sadece bu sürecin birlik ve beraberlikle aşılabileceğini inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Tuğba Kulasoy