Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Okan Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen 3x3 Basketbol (Sokak Basketbolu) Türkiye Şampiyonasında heyecan ve çekişme devam ediyor.
Türkiye genelinde 16 erkek ve 10 kadın takımının katıldığı şampiyonaya ev sahipliği yapan Çanakkale’de Çağlar Kaynak mini basketbol sahasında oynanan maçlarda takımların sergilediği mücadeleler ilgi ve heyecan ile izleniyor. Şampiyonanın ikinci gününe 10 karşılaşma ile devam edildi.
Birbirinden zevkli ve çekişmeli geçen maçlarda Doğuş Üniversitesi Van 100.Yıl Üniversitesi takımını 12-10, Sabancı Üniversitesi Onsekizmart Üniversitesini 10-7, İnönü Üniversitesi Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesini 20-10, Ankara Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesini 12-10, Okan Üniversitesi Gedik Üniversitesini 11-6 ile geçti.
Onsekizmart Üniversitesi Kadın takımı Doğuş Üniversitesini 14-10, Sabancı Üniversitesi Van 100.yıl Üniversitesini 18-7, OTDÜ Galatasaray Üniversitesini 15-11 mağlup ederken, Pamukkale Üniversitesi Beykent Üniversitesi karşısında, Çağ Üniversitesi de Gaziantep Üniversitesi karşısında rakipleri maça çıkmadığı için hükmen galip sayıldı.
Şampiyonada dünkü grup maçlarının ardından bugün final heyecanı yaşanacak. Gruplarında başarı elde eden Üniversitelerin kadın ve erkek takımları final grubu maçlarında şampiyonluk mücadelesi verecek. Çanakkale’nin sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sağlayan şampiyonanın final maçlarının büyük çekişme içerisinde geçmesi bekleniyor. 
 


Kaynak: Haber Merkezi