Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim kurulunda  İlçe Sekreteri olarak görev yapan Mustafa Vural, kendi sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ilçe başkanlığına aday olduğu duyurdu. 
Mustafa Vural “1954 yılında Denizli’ nin Kızılhisar  Nahiyesinde doğdum. Çankırı Sağlık Kolejini 1974 yılında bitirdikten sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sağlık personeli ön lisans programından mezun oldum.
 1980 yılında Lapseki'de evlendim. Bir kız, bir erkek çocuk babasiyim.2010 yılında Sağlık Bakanlığı Pendik Sağlık Grup Başkanlığından emekli oldum. Şubat 2019' dan beri CHP'Lapseki İlce Başkanlığında İlce Sekreteri olarak görev yapmaktayım. Görevde olduğum bir sure içkinde en son secimde partimizin oyu yüzde 3 artmış, Partimizi Lâpsekili hemşerilerimizi tanıtma Önemli bir çalışma yapılmış, bu çalımalar artarak ve genişleyerek devam edecektir. Bilindiği Üzere, partimiz olağan kongre surecine girmiş, köylerde mahalle delege seçimleri devam etmektedir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz zor bir dönemden geçmektedir. Böylesi bir donemde partimizi halkımızla buluşturmak, parti içi demokrasiyi hayata geçirip, birlik ve but unluğumuzu sağlamak,  ve ayni zamanda kirazın ve şeftalinin vatani olan güzel Lapseki' nin yaşanası çağdaş bir kent, barışın  ve kardeşliğin kenti olmasına katkıda bulunmak için, 19 Ağustos' da yapılacak Parti'mizin ilçe kongresinde ilce başkanlığına adayım. Tüm Üyelerimizin ve delegelerimizin desteğini bekler, saygılar sunarım ”dedi.
 
Ercan Özçetin