Üç dönem ilçe başkanlığı yapan Mevcut Başkan Hüseyin Doğan’ın aday olmadığı ilçe kongresinde ortak aday olarak çıkarılan Hüseyin Sevinç tek listeyle girdiği ilçe kongresinde yeni MHP ilçe başkanı seçildi.
Lapseki belediyesi sahil sosyal tesislerinde yapılan ilçe kongresinde divan başkanlığını  MHK üyesi Necmi Yıldırım, Yardımcılığını İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve  Biga ilçe başkanı Salih Altınkaya Yaptılar.
Daha önce ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan ve güçlü aday olarak üyeler tarafından bilinen Mustafa Başer, kongreye bir gün kala adaylıktan çekilmesi ve mevcut listenin hiçbir yerinde yer almaması dikkatlerden kaçmadı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongrede aday olmayan mevcut başkan Hüseyin Doğan   kısa bir konuşma yaptı.
Üç dönem ilçe başkanlığı yapan Hüseyin Doğan” Bu davaya bağlılığım orta okul-lise yıllarında ülkü ocaklarına gitmem ile başladı. Ülkü ocaklarında çay içtik, çay dağıttık, kur-an dinledik, dualar öğrendik, afiş dağıttık, bayrak astık, büyüğümüze saygıyı, küçüğümüze sevgiyi en önemlisi de vatanımızı karşılıksız sevmeyi öğrendik. Sayın misafirlerimiz  bir kaç dönem ilçe yönetim kurulu  görevlerinden sonra 2013 yılında ilçe başkanımızın istifa etmesi neticesinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın önerisi ile ,genel başkanımız sayın devlet bahçeli beyin taktirleriyle ilçe  başkanlığı görevine getirildi. O tarihten bu güne kadar iki kez atanarak, üç defa da siz kıymetli üyelerimizin oyları  ile ilçe başkanlığına seçildim. Bu on-onbir yıllık süreçte  iki defa Cumhurbaşkanlığı, üç defa milletvekilliği, ve yerel yönetimler  seçimi, cumhurbaşkanını halkın seçmesi için yapılan referandumu ve 15  Temmuz 2016 da ülkemiz için kara bir leke olan darbe girişimini geçirdik.
Son olarak  14 mayıs ta ve ikinci turu  28 mayıs ta yapılan  cumhur başkanlığı ve 28. dönem millet vekilliği seçimini geçirdik. cumhurbaşkanlığın da istediğimiz sonucu aldık. Fakat millet vekilliği seçiminde  Çanakkale den milliyetçi hareket partisin den millet vekili seçtiremedik.  İlçe başkanlığı görevin de benimle beraber fedakarca çalışan, yönetim kurulundaki  ve tüm dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.ben onlara hakkımı helal ediyorum onlar dan da haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizler  bu süreçte partimize zarar gelmemesi için dikkatli bir şekilde çalışarak alnımızın akıyla bugün bu görevimizi onurlu ve şerefli bir şekilde sonlandırıyoruz. Bu gün yapılacak olan seçimde yeni görev alacak arkadaşlarımıza üstün başarılar dilerim. Başbuğumuz sayın alpaslan türkeş beyin izinde liderimiz sayın devlet bahçeli beyin emrin de ilçe teşkilatımızın daima yanındayım. Ne mutlu türküm diyene”dedi.
Lapseki MHP'nin yeni ilçe başkanı Sevin'in yönetiminde şu isimler var.
Hüseyin Yavuz, İsmail Aytun, Adnan Türkan, Mustafa Ateş, Serkan Durmaz, Gürkan Kocabıyık, Bayram Gökhan Seçkin, Ahmet Ertürk, Hidayet Sevinç, Yılmaz Çelik, Erkal Mutlu, Selime Koç, Süleyman Mandal ve Veli Can.
Hafta sonu yapılan MHP ilçe Kongresine, MHK üyesi Necmi yıldırım, Merkez ilçe Başkanı Mehmet Özel, İl başkanı Ali Tuğrul yıldırım, Çan ilçe Başkanı Halil Turhan, Biga ilçe başkanı Salih Altınkaya, Lapseki Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, CHP İlçe başkanı Mehmet Selamsız, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Halil Özer, Hasan Engin, partililer ve vatandaşlar katıldılar.
 
Ercan Özçetin