Çarşı içindeki parti binasında düzenlenen programda konuşan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç” Hüseyin başkanımız bu partiye 15 yıl hizmet vermiştir kimsenin olmadığı zamanlarda da partimize hizmet etmiştir kendisine teşekkür ediyoruz her zaman bizim başkanımızdır her zaman bekliyoruz”dedi.
Kongrede aday olmayan MHP ilçe başkanı Hüseyin Doğan” Ben her zaman partimizin hizmetindeyim hep birlikte partimizi bir yere getirdik. Benden bu kadar yine her zaman yanınızda olacağım”dedi.  Ardından  toplantıdan ayrıldı.
İlçe kongresinden sonra ilk toplantısını yapan ilçe başkanı Hüseyin Sevin”  Arkadaşlar yeni yönetim kurulumuzun ilk toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah hayırlısıyla başladığımız bu görevde Allah yardımcımız olsun. Öncelikle şunu söylemek isterim biz, dernek, kulüp falan değiliz  biz ideolojisi olan bir partiyiz ve binlerce yıllık bir tarihimiz  ve geçmişimiz var. Bir asaletimiz bir duruşumuz var.  Çanakkale’deki yangında içimiz yadı hayvanlarımız yandı veçok büyük zararımız var. Öncelikle yangında zarar gören bütün hemşerilerimize geçmiş olsun diyor zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının en kısa sürede telefi edileceğine inanıyor bize düşen bir görev olursa da her kesin elinin taşı altına koyacağına inanıyorum. Bu kapsamda bir yardım seferberliği başlatılırsa biz hazırız eğer bir ağaçlandırma çalışması başlatırlarsa biz desteğe hazırız. Burada genel başkanımız Doktor Devlet Bahçeli beyin belirtti bir şey var, bu yangının kasıtlı çıkarıldığı rant için, imar için çıkarıldığı dedikoduları çıkartıyorlar bu nedir vatandaşın huzurunu kaçırıyorlar. Bunlara aldanmamak lazım inşallah bu günleri atlatacağız. Arkadaşlar biz Lapseki’ye kafa yoracağız, Lapseki bizim burada yaşadığımız yerimiz yapılabilecek her şeyi yapacağız. Yeti yönetimiz hayırlı olsun”dedi. İlk yönetim kurulu toplantısına MHP Belediye başkan yardımcısı inşaat mühendisi Necdet Çelik ve MHP belediye meclis üyesi Derya Doğan’da katıldı.
 
Ercan Özçetin