Çarşı içindeki parti binasında yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrasında kadın kolları başkanı Aynur Okutucu ve Gençlik kolları başkanı Birol Günal ile birlikte yaptığı basın açıklamasına,  Kıymetli Lapsekili Hemşerilerim, diyerek başlayan AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin” Öncelikle Sizlere en içten selamlarımı iletmek istiyorum. Ülkemizin refahı, birliği ve huzuru için AK Parti ailesinin yıllardır verdiği emeği ve mücadeleyi yürekten kutluyorum. Partimiz, Türkiye'nin siyaset sahnesinde büyük değişimlerin öncüsü olmuş, adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhunu Türkiye yüzyılı vizyonumuz ile güçlendirerek yüreklere kazımıştır. Türkiye'mizi daha güçlü yarınlara taşıma yolundaki kararlılığımız, toplumun her kesimini kucaklayan ve farklılıkları bir zenginlik olarak gören bir anlayışla taçlandı.
Bu büyük siyasi ailenin içinde, çeşitli kademelerde 17 yıl ve son olarakta sizlerin  desteğiyle 3,5 yıldan bu yana AK Parti Lapseki İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim.Her zaman  İlçemizin gelişimi ve refahı için seferber olmanın gururunu taşıdım. Hem İl Başkanımızla hem de İl Koordinatörümüzle istişareler neticesinde ve bilgileri dahilinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde Aday olmak için bugün itibariyle  Ak Parti Lapseki İlçe Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmatayım. Bu yolculukta yanımda olan başta Eşim ve ailem olmak üzere,  Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımıza, Milletvekillerimize ve Bakan Yardımcımıza,İl Yönetimimize, İlçe Yönetimimize, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarımıza, Belediye Başkanımıza, Belde teşkilatlarımıza, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimize, Partimiz üye ve Delegelerimize ve tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Hizmet maratonumuzun henüz yeni başlayacağı inancıyla , Refahı yüksek bir Lapseki de birlikte yürümek ve yeni başarılar elde etmek ,sizlerin  desteği ile geleceği daha aydınlık kılma sorumluluğumuzu, partimizin misyonunu daha da güçlü şekilde yansıtma çabamızı gençlik ve dinamizmin enerjisiyle sürdüreceğiz.  Tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.
 
Ercan Özçetin