AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kurumların yöneticileri ile birlikte, Ezine'de c sel ve su baskınlarından etkilenen bölgede incelemeler yaptı. Vatandaşları dinleyerek, geçmiş olsun dileyen Milletvekili Gider, "En kısa sürede zarar gören vatandaşlarımız için zararlarını telafi etme yoluna gideceğiz" şeklinde konuştu.
Ezine ilçesinde yaşanan sel ve taşkın sebebiyle Geyikli beldesi, Mahmudiye, Pınarbaşı, Yahyaçavuş köylerinde hayat olumsuz yönde etkilendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan hasar tespit çalışmalarında 50’nin üzerinde üretici yağıştan etkilendi. Yağış sebebiyle yaklaşık bin 150 dekar tarım arazisi zarar gördü. Yaşanan afetin ardından ise bölgede vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.
 
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Kaymakamı Yusuf Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü  Erdem Karadağ ile birlikte bölgeye giderek, incelemeler yaptı.
Selden etkilenen vatandaşları dinleyen ve geçmiş olsun dileyen Milletvekili Gider, gerekli tespitlerin yapılarak mağduriyetlerin kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirileceğini söyledi.  Büyük bir sel felaketi yaşandını söyleyen Milletvekili Gider, "Bu yıl Çanakkale'mizde önce yangınlar üstünde bir sel felaketiyle karşı karşıyayız. Toplam 7 köyümüz etkilendi. Allah'a şükür ki can kaybımız yok. Tarım arazilerimizde ve konutlarda hasar var. Bugün hasar tespitleri hakkında konuşmak için çok erken. Gerek AFAD, gerek Tarım Müdürlüğümüz, gerek valiliğimizin ve kaymakamlığımızın diğer birimleri, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. En kısa sürede zarar gören vatandaşlarımız için zararlarını telafi etme yoluna gideceğiz. Tabii burada aslolan sigorta yaptırılması. Bunu her afetten sonra söylüyoruz. Özellikle tarım arazileri için, konutlar için sigorta elzem. Bu konuda herkesin dikkatini çekmek istiyorum. Şu anda bulunduğumuz yer konteyner mahallesi olarak Geyikli Belediyemiz tarafından dizayn edildi ama onlara da bu vesileyle kalıcı konut yapmak için belediyemizin çalışmaları var. Şu anda sekiz aile var. Ama 12-13 aileye kadar çıkarılabilecek bir bölge. Onunla da ilgili belediyemiz çalışmalarını yapıyor. Dediğim gibi can kaybı olmaması çok büyük teselli kaynağımız. Ama selin şakası yok, yangının şakası yok, doğal afetlerin şakası yok. Bizimle birlikte aynı yangın Yunanistan'da da yaşandı. Aynı sel Yunanistan'da da yaşandı. Biz bir bölgeyiz ve bu küresel ısınmanın, iklim değişikliklerinin zararlarını bu şekilde görüyoruz. İnşallah bunlar bizim çevreye daha duyarlı bir hayat sergilememiz için daha duyarlı bir sürdürülebilir hayat yaşamamız için bir yol olur, bir vesile olur. İnşallah bir daha bu tip felaketlerle karşılaşmayız diye ümit ediyorum" dedi.

Tuğba Kulasoy