Ülkemizin önde gelen kültür temsilcilerinden biri olarak tanınan Aşkın, son performansıyla bir kez daha kendini kanıtladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdiği muhteşem konseri, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Dünya çapında tanınmış bir keman virtüözü olarak bilinen Cihat Aşkın, dört farklı kıtada gerçekleştirdiği konserler, resitaller, seminerler, dersler ve sanat alanındaki katkıları ile ün kazanmış bir sanatçı olarak ön plana çıkıyor. Türk Keman Okulu'nun uluslararası temsilcisi olarak kabul edilen Aşkın, genç yeteneklere ilham vererek onları dünya sahnelerine taşıyor,  bu sayede ülkemizin geleceğin sanatçılarına yol gösteriyor.

Cihat Aşkın, son olarak Çanakkale'de unutulmaz bir konser verdi. ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile işbirliği yaparak sahne alan Aşkın, konserle izleyicileri büyüledi. Şef Bahadır Çokamay yönetimindeki orkestranın açılış performansı, izleyicilere Sibelius'un eserini seslendirerek muhteşem bir başlangıç yaptı. Ardından sahne alan keman virtüözü Cihat Aşkın, Çanakkale'de ilk kez seslendirdiği özel bir eser olan 'Boğaziçi Mehtaplarında' konçertosunu ustalıkla icra etti. Bu büyüleyici performans, izleyicilerin gönlünde unutulmaz bir iz bıraktı.

Eser hakkında bilgi veren Cahit Aşkın “ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası çok iyi hazırlanmış.  Ben Üniversitemize, Belediyemize ve orkestra şefime çok teşekkür ediyorum.  Bu gün seslendirileceğimiz eser, Çanakkale’de ilk defa seslendirilecek olan Değerli bestecimiz Emre Araca’nın  ‘Boğaziçi Mehtaplarında’ başlığını taşıyan  bir keman konçertosu.  Bu konçerto benim için bestelenmişti.  Seslendirilişini de ben Londra’da Gerçekleştirdim.  Daha sonra Çek Cumhuriyetinde, Almanya’da ve farklı ülkelerde  icra ederken ülkemizde deİstanbul, Ankara, Antalya, Mersin gibi  yerlerde seslendirdik  Çanakkale’de de ilk defa seslendiriyoruz.  Eser üç bölümden oluşuyor.  İlk bölüm oldukça hareketli ve minimalist ögelerle bezenmiş  içinde nostaljik bir takım duygular var.  İkinci bölüm tamamen bizim ezgilerimizden, motiflerinden esinlenerek yazılmış bir eser.  Üçüncü bölümde de bizim zaman zaman aksak ritimlerimiz, zaman zaman farklı ritimlerin bir araya gelmesi ile  biraz Balkan, biraz Anadolu rengi karışık bir eser.  Bu eseri seslendirdikten sonra dinleyicilerden çok güzel tepkiler almıştık" diye konuştu.

Tuğba Kulasoy