Geçtiğimiz günlerde basına yönetim kurulunu tanıtan ve ardından da yapılan görev dağılımı sonrasında kurum ziyaretlerine başlayan ve bu kapsamda ilk kurum ziyaretini de ilçe kaymakamı Emre Öztürk’ü makamında ziyaretle başlayan AK Parti ilçe başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri, ardından ikinci kurum ziyaretini ise Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı belediye hizmet binasındaki makam odasında yaparak gerçekleştirdiler.

İlçe Başkanı Hasan Engin başkanlığında, AK Parti yönetim kurulunda alınan karar doğrultusunda MHP İlçe Başkanlığı ziyareti ve CHP İlçe başkanlığı ziyaretini gerçekleştirdiler.

Çarşı merkezindeki MHP İlçe binası ziyaretinde MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç’in önerisiyle, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ziyafette konuşan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç” Öncelikle hoş geldiniz yeni göreviniz hayırlı olsun inşallah Türkiye’yi daha iyi yerlere hep beraber taşıyacağız. Bizde yeni yönetimiz kadın kollarımızı kurduk, ardından Çardak belde başkanımızı belirledik”dedi.

AK Parti ilçe başkanı Hasan Engin” Kıymetli Cumhur İttifakı Arkadaşlarım, Hem Hüseyin abinin hem şahsımızın yeni yönetimlere atanması münasebetiyle hem sizlere hayırlı olsun dedik ve ayrıca hem tanışalım istedik, 2024 te yapılacak yerel seçimleri hep birlikte değerlendirelim istedik beraber. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımız ile bütün parti ilçe başkanlarını ziyaret edeceğiz ilk olarak Cumhur İttifakı ortağımızı ziyaret edelim istedik. Bizleri böyle sıcak ortamda karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyorum”dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Filistin’de yaşanan bu katliamın bir an önce durmasını istiyoruz hep birlikte ülke olarak ve orada hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz Türkiye olarak madden hem manen onların  yanında olduğumuzu, Başta Cumhur başkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli’de dün yaptığı konuşmada belirtti Türkiye olarak Filistin’in yanındayız bunu belirtmek istiyoruz. İttifakımızın iki büyük partisi şükürler olsun bu güne kadar yukarıda büyük birlik sağladılar bizde onların yürüdüğü yolda bu güne kadar hep devam ettin bu günden sonra da aynı şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum. Artık önümüzde bir yeni dönem başlıyor. Çok yoğunluğumuz var bir ay içerisinde dört defa Ankara’ya gittik yoksa bu ziyareti daha önce yapacaktık rabbim hepimizin yardımcısı olsun”dedi.

AK Parti ilgenel meclis üyesi Halil Özer” Zor günlerden geçiyoruz rabbim hepimize kuvvet versin, Müslümanlar olarak zor bir süreçteyiz kelimelerin böyle tıkandığı, düğümlendiği yerdeyiz ve her gece uyumakta zorluk çekiyoruz o süreçten geçiyoruz Rabbim inşallah en kısa sürede İsrailli perişan eyler diye dua ediyoruz. Başkanlarımızın söylediği gibi Cumhur ittifakı gerek Türkiye’de, gerek Çanakkale de gerekse Lapseki’de her yere en güçlü aday hep böyle oldu bunsan sora da inşallah böyle olur. Rabbim yeni dönemde nasip ederse hep birlikte, el birliğiyle elimizden geldiğinin fazlasını yapmak kaydı, şartıyla yerel seçimlere en iddialı ittifak yine Cumhur ittifakı olacaktır Rabbim utandırmasın”dedi.

 

Ercan Özçetin