İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ,İlçe tarım ve orman müdürü Ali Kaçan, ilçe Halk Eğitim Merkezi müdürü Zafer Çelik, Köylerin Muhtarları ve şirket yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen, Toplum Yatırımı İzleme Toplantısında, gelir ve refah düzeyinin güçlendirilmesi ve tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi projeleri ile TÜMAD’ın çevresel ve sosyal faaliyetlerinin bir yıllık gelişimi anlatıldı.

 

BÖLGENİN EŞSİZ FLORASINDAN MEŞE BALI

Geçen yıl temeli atılan, kırsal bölgelerde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla başlatılan "Kraliçe Arılar”

projesinde ise, Şahinli, Kocabaşlar ve Dumanlı köylerinde, bölgenin eşsiz florasından üretilen meşe ve çam balı hasadının tanıtımı yapıldı. Proje ile bölge kadınlarının donanımlı birer üretici olması ve ekonomik değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılmasının yanı sıra, hasat edilen balların, süzme ve petek halinde satışa sunularak ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır.

İLÇEMİZE 104 ÇOCUK KAPASİTELİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ

Toplantıda ayrıca TÜMAD’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekliliklerine uygun şekilde yapımına başladığı ve, 104 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakım Evinin, önümüzdeki yılın ilk yarısı tamamlanarak ilçemize kazandırılacağı müjdesi verildi.

Belediye Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada, madencilik firması yetkililerinin 100 çocuğa hizmet edecek kreş yapımıyla ilgili sözlerini tuttuğunu söyledi.Temeli atılan yatırımın hızla sürdüğünü belirten Yılmaz, "İnşallah 6 ay içinde, 25 personele istihdam sağlayacak kreşin hep beraber açılışını yapacağımızı düşünüyorum. Bunun için Lapsekililer adına çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Ercan Özçetin