Lapseki’de AK Parti ilçe Başkan Hasan Engin, İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, Balıkesir Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, Çanakkale DSİ İşletme bakım baş mühendisi  İmdat  Bozkaya, Ayvacık sulama birliği başkanı Recep Osman, Lapseki Sulama birliği başkanı Murat Tuncer  ile birlikte İlçenin en büyük meyve üreticilerinin bulunduğu köy Yeniceköy’de kahvede meyve üreticilerle birlikte oldular.

 

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin” Yenice köyümüzün başlı başına birkaç sorunu var bunu üzerine bu akşam yetkililerle birlikte buradayız.  Bu konularda bir takım çalışmalarımız oldu inşallah son noktaya geldik. Önümüzdeki dönem arazide geçmeyi  hedeflediğimiz sulama sistemindeki sayaç uygulaması hakkında yetkililerimiz sizleri bilgilendirecek”dedi.

DSİ Balıkesir Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz” Tarımsal alanda sulamada sayaç kullanımıyla ilgili sizleri bilgilendirmeye geldik. Biz DSİ Bölge müdürlüğü olarak bizim görev alanımızda iki il var Balıkesir ve Çanakkale. Balıkesir ve Çanakkale illeri kapsamında 30’u aşkın ilçe ve yaklaşık 1600 kadar da köyümüz var. Bu köylerimize her yıl yatırım programı çerçevesinde hizmet götürmeye çalışıyoruz.  Gördüğüm kadarıyla Yeniceköy biraz daha şanslı bu noktada bir çok hizmetlerimiz olmuş. Burada barajımızdaki suyun etkin ve verimli kullanmak bütün maksadımız bu. Birkaç yıldır suyun etkin ve verimli kullanımı konusunda devletin bir takım çalışmaları var. Su kayıplarını azaltmak yani kısacası suyun bir damlasını dahi zayi yapmadan kullanmak. Dünyanın her yerinde son yıllarda kuraklık var biz bu akşam bunun için buradayız”dedi.

 Daha sonra meyve üreticilerle soru cevap şeklinde konuşulduktan sonra  Yeniceköyden Lapseki merkezde çarşı içinde Çınaraltında meyve üreticilerle bir araya gelini buradaki programa Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’da katıldı.

 

Ercan Özçetin