Daha önce AK Parti ile Cumhur İttifakı çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde başarılı bir performans sergileyen Milliyetçi Hareket Partisi, meclis içinde etkili bir rol oynadı. Bu başarıyı yerel seçimlerde sürdürmeyi hedefleyen MHP, Belediye Başkanlığı Aday Adaylıkları için başvuruları kabul etmemekle birlikte, İl Genel Meclisi için aday adaylığı başvurularını almaya devam ediyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan isimlerden biri de daha önce MHP Merkez İlçe Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan İbrahim Tayfun Uğur oldu. Uğur, aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'a teslim ederek, İl Genel Meclisi için aday adayı olduğunu resmi olarak duyurdu.

Siyasette deneyimli bir isim olan Uğur, Çanakkale'nin köylerine daha iyi hizmet götürmek, kırsal alandaki vatandaşlara destek olmak ve MHP'nin etkisini bu bölgelere taşımak amacıyla adaylık başvurusunu gerçekleştirdiğini belirtti.

 Şehitler coğrafyasının  dört bir köşesinde hizmet aşkıyla çalışmaya yeminli olduğunu belirten Uğur, “Cumhur ittifakı2024 yılında Mahalli İdareler seçiminde önemli bir başarıya imza atacak. Bu başarının mimarlarından olmak amacı ile kutlu yola baş koydum. Çanakkale için varım” dedi.

Tuğba Kulasoy