Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Genç Kız, Genç Erkek, Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Dart İl Birinciliği müsabakaları sona erdi. Öğrenciler, Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda 12'den vurarak derece elde etmek için kıyasıya bir rekabet içine girdi.

İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen madalya ve kupalarla taçlandırılan müsabakalarda, Genç Kız A kategorisinde birinci olan Çan Anadolu Lisesi, ikinci olan Çan Sevim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü olan Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ve dördüncü olan Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Yıldız Kızlarda ise birinci sırayı Çan Kocayayla Ortaokulu, ikinci sırayı Yenice Yeşilyurt Ortaokulu, üçüncü sırayı Çan 23 Eylül Ortaokulu ve dördüncü sırayı Lapseki Plevne Ortaokulu elde etti.

Genç Erkek kategorisinde birinciliği Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Çan Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Çan Fen Lisesi ve dördüncülüğü Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Yıldız Erkeklerde ise birinci olan Çan Kocayayla Ortaokulu, ikinci sıradaki Çan 23 Eylül Ortaokulu, üçüncü sıradaki Turgutreis Ortaokulu ve dördüncü sıradaki Özel Biga Bahçeşehir Ortaokulu öne çıktı.

Müsabakaların ardından düzenlenen törenle başarılı okullar ve öğrencilere madalya ve kupaları verildi. Bu etkinlik, öğrenciler arasındaki rekabeti artırarak sporun önemini vurgulayarak başarıları ödüllendirdi.

Tuğba Kulasoy