Adını başarılarıyla pek çok kez duyuran Çanakkaleli taekwondo sporcusu Zeynep Taşkın, Ümit Milli takım ile geçtiğimiz aralık ayında Romanya’da üçüncü olmuştu. Taşkın bu kez de   Büyükler Avrupa şampiyonası için son viraja girdi. Taşkın, Uluslararası Turkish Open şampiyonasında da derece elde etiği takdirde Avrupa şampiyonasına direk katılma hakkı kazanmış olacak.

 

17-21 Ocak 2024 tarihleri arasında Muğla’da yapılan Büyükler Türkiye taekwondo şampiyonasında tüm rakiplerini farklı skorlarla yenen Çanakkale’nin gururu Zeynep Taşkın Türkiye şampiyonu olmuştu. Başarılı sporcu Zeynep taşkın bu şampiyonalar sonrasında Taekwondo Federasyonunun verdiği kota ile Avrupa Büyükler Taekwondo şampiyonasına al bayrağı temsilen milli takımı adına katılma hakkını aralamış oldu. Taşkın Şubat ayında Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open şampiyonasında da derece elde etiği takdirde Avrupa şampiyonasına direk katılma hakkı kazanmış olacak.

 

Çanakkale Taekwondo il Temsilcisi Hasan Altunışık, sporcunun başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada   “Taekwondo sporu ne kadar da gündeme hak ettiği kadar gelmese de Türkiye’nin Uluslararası arenada en başarılı olduğu spor dallarından birisi. Türk taekwondosu Dünya’da ilk 3’ünden birisi. Bunun en yakın örneği Milli takımımız geçen sene Büyüklerde Dünya şampiyonu ve Yıldızlar Avrupa şampiyonasında takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Biz de Çanakkale olarak küçük bir il olmamıza rağmen milli takıma pek çok sporcu gönderdik. Çanakkale olarak örnek gösterilecek bir başarıya sahibiz. Zeynep Taşkın pek çok yönden idol bir sporcu. Kızlarımızın nerelere ulaşarak ne başarabilecekleri konusunda onlara bir örnek ve kılavuz. Bunun yanında yine Zeynep, başarıya sahip çıkılarak destek olduktan sonra neler başarabileceğimizin de bir örneği. Bu konuda Zeynep’e sahip çıkan ve kanatları altına alan Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

"Bana Destek Verenlere Armağan Etmek İçin Savaşacağım"

 

 Zeynep Taşkın ise ”Çok uzun yıllardır bu sporun içindeyim. Çok vakit harcadım, çok emek verdim. Bugün ise emeklerimin karşılığını alma günü. İnşallah Avrupa Şampiyonasından da altın madalya ile dönerek İstiklal Marşımızı el memleketinde en üst mertebeden okutmak istiyorum. Madalyamı bana sahip çıkan Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz’a, beni yetiştiren hocam Hasan Altunışık’a, aileme, bana inanan ve destek verenlere armağan etmek istiyorum. Bunun için mücadele edeceğim, bunun için tatamide savaşacağım” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 

.