AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı dışındaki tüm ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adayları açıklanmamıştı. Tüm ilçe ve beldelerde yaşayan vatandaşlar gibi Lapseki Belediye Başkanı ve adayı Eyüp Yılmaz,  ilçeye bağlı Çardak Belediye Başkan Adayı Recep Sezgin, ve Umurbey Belediye Başkan Adayı İlker Uzunçakır’’nın da içinde bulunduğu aday tanıtım toplantısında açıklandı.

Parti, Çanakkale genelindeki ilçe ve belde belediye başkanlarını tanıttı. İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım törenine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Naim Makas, il ve ilçe teşkilatları, tüm belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan “Bugün coşkulu kalabalığı görmek gerçekten çok güzel. Bir yıl içinde ikinci seçime giriyoruz. Daha bir yılı doldurmadık. Görüyorum ki hiç birinizin yüzünde yorgunluk yok. Tam tersine tersine Cumhurbaşkanlığı’nı almanın gururu var.

 

Biz her platformda söylüyoruz. 2016 yılından beri Cumhur İttifakı ile seçime giriyoruz. Bu itifak bir gönül ittifakıdır, pazarlıkların ittifakı değildi, bu ittifak memleket sevdalıların ittifakı. Bir de karşımızda adının neden Millet olduğunu bilmediğimiz Millet İttifakı var. Milletten kopuk, milletle alakası olmayan bir ittifak. İttifak olarak da gelseniz buradayız, tek tek gelseniz de buradayız.

İstanbul Adliyesi’ne saldırı oldu. Teröristler kimler çıktı biliyormusunuz?. Birisi için HDP milletvekili demiş ki, “Haksızlığa uğruyor”, öbürüsün için Halk Partisi Milletvekili demiş ki, “haksızlığa uğruyor.” Hangi ayrıydınız. Berabersiniz.

 

Seçim sürecinde adaylarımızın tamamı rakiplerini mindere çekecekler. Ben inanıyorum ki başta Jülide İskenderoğlu kardeşim olmak üzere. İlçelerdeki ve beldelerdeki tüm arkadaşlarımız, seçim sürecinde rakiplerini mindere çekmeyi başaracaklar.

Gelibolu Belediyesi bir Pazar yeri yapamazken, 2 bin nüfuslu Evreşe Belediyesi opera salonu yaptı. İşte bunun için siz minderden kaçıyorsunuz.

 

Bugün salona bakıyorum tüm aday adayı arkadaşlarımı görüyorum. Hiç kimse ben listede yokum diye darılmadı gücenmedi. Çünkü herkes hizmete talip oldu. belki de hizmeti benim diğer arkadaşım benden daha iyi yapar diye seviniyordur. Makam mevki koşturmak, oturduğu koltuktan kalktığı zaman şımarık çocuk gibi yerleri tekmelemek CHP’nin geleneğidir. Bizde ben yok biz varız.

 

Sizlerden bir ricam var. Biz tüm belediyeleri kazanmak zorundayız. Tüm belediyeler AK Parti’ye lazım olduğu için değil, tüm belediyelere AK Parti lazım olduğu için biz buraları kazanmak zorundayız. Eğer biz birbirimizle tartışmaya başlarsak, seçim değil de lüzumsuz işlerle uğraşmaya başlarsak, seçim akşamına kadar her sokaktan her mahalleden biz çıkmazsak ve bu belediyelerden herhangi birini kaybedersek, emin olun ki sadece bu dünyada değil, öbür dünyada da bunun vebalını ödeyemeyiz bunu böyle bilin. Çok da vakit yok. 31 Mart akşamına kadar hep beraber koşturacağız. 31  Mart akşamı öyle görecek ki Ankara, Çanakkale eski Çanakkale değil. Ve 1 Nisan’dan sonra Çanakkale halkı öyle birşeyi görecek ki, belediyecilik bugüne kadar gördüğü belediyecilik değil.” dedi.

 

Haber Merkezi