Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında Gökçeada ve Bozcaada'da kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla fidan dağıtıldı. Toplamda 3 bin 150 adet fidanın, 48 üreticiye teslim edildiği belirtilen proje, bölgenin tarımsal potansiyelini artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen "Fidan Teslim Töreni"ne, Gökçeada Kaymakamı Nurbaki Yalçın, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan, Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hacı Ömer Şahin, Şube Müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı. Törende, 2000 adet karadut fidanı, 1000 adet sakız fidanı ve 150 adet incir fidanı olmak üzere toplamda 3 bin 150 fidan üreticilere teslim edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yaptığı konuşmada, Gökçeada ve Bozcaada'nın tarım potansiyeli açısından önemli olduğunu vurgulayarak, projenin bölgedeki tarımsal üretimi ve ekonomiyi canlandırarak yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladığını belirtti. Türkarslan, projenin bölgeye yeni bir nefes kazandıracağını ve Gökçeada ile Bozcaada'nın Türkiye'nin örnek kırsal kalkınma bölgelerinden biri olacağını söyledi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren ise, fidan dikimi ve budamanın doğru şekilde yapılmasının fidanların sağlıklı büyümesi için önemli olduğunu ifade etti. Eren, toprak hazırlığının da dikim öncesinde önemli olduğunu vurgulayarak, üreticilere her türlü konuda yardım alabilmeleri için İl/İlçe Müdürlükleri ile iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Tören, üreticilere fidanlarının teslim edilmesiyle sona erdi.

Tuğba Kulasoy