Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı' kapsamında, Çanakkale genelinde 29 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında 205 bin büyük baş hayvanın şap hastalığına karşı aşılanması planlanıyor. Bu çerçevede, Bayramiç İlçesi'nde de şap aşılama çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından yürütülen aşılama çalışmaları kapsamında, Bayramiçli üreticilerin başvurusu üzerine uzman veterinerler tarafından hayvanlar aşılanıyor. Program, hayvansal ürünlerin üretimini etkileyen hastalıklarla mücadele ederek halk sağlığını koruma amacını taşıyor.

Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemiz genelinde Şap Hastalığı ile mücadele kapsamında ilkbahar dönemi aşılama ve sağlık taraması çalışmalarımız devam etmektedir. Gayretleri dolayısıyla görevli veteriner hekim arkadaşlarımıza, ilgileri dolayısıyla üreticilerimize ve yetiştiricilerimize teşekkür ederim. Hastalıkları aşı ile aşalım" dedi.

Tuğba Kulasoy