Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ve teknik personellerce köylerde başlatılan eğitimlerde; Tarla Faresi Mücadelesi, Kahverengi Kokarca Mücadelesi ve Hububat Hastalık-Zararlıları ve Mücadelesi, toprak analizi ve gübreleme metodları konularında bilgi paylaşımı yapılıyor.

 

İlçede tarım alanlarında görülen tarla faresi ile nasıl mücadele edileceği hakkında köylüler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince bilgilendirme toplantısı düzenleniyor.

 Tarla Faresi’ne karşı mücadelede zehirli buğdayın kullanımı hakkında bilgi veriliyor. Kahverengi Kokarca böceğinin, yaz aylarında şeftali, elma vb. üründe zarara yol açabileceğini belirten teknik personeller, zararlının yaz sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ettiği vurgulanıyor.

Hububat hastalık ve zararlıları ile ilgili üreticilere  genel bilgilendirme yapılıyor. Hastalıkların muhtemel oluşma zamanları, üreticilerin arazilerinde yapmaları gereken gözlemler ile ilgili bilgi veriliyor. Hastalık ve zararlılar için kullanılan pestisitlerin, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı’nda bulunan ilaçlardan tercih edilmesi konusunda çiftçilere bilgi verildiği öğrenildi.

 

Ercan Özçetin