Türkgücü, Kalespor ve Boğazspor kulüplerinin birleşmesiyle 26 Temmuz 1966 tarihinde kurulan Çanakale Spor, kent tarihinde rüzgar gibi esen futboluyla hatırlanan ve kırmızı şimşekler lakabıyla anılan önemli bir spor kulübü yer aldı. Kulübün eski adı, logosu ve forması, Çanakkalelilerin özlemini duyduğu nostaljiyi tekrar yaşatmak amacıyla geri getirildi. Büyük Truva Otelinde düzenlenen özel etkinlik, Çanakkale Spor'un 1966 yılından günümüze kadar başkanlık yapmış, futbol oynamış efsaneleri bir araya getirdi

Etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, Çanakkale Spor Kulüp Başkanı Erkan Turan, kulüp yöneticileri ve bir dönem kulübe hizmet etmiş isimler etkinliğe katıldı. Katılımcılara, geçmişte kulübe hizmet etmiş ve unutulmaz başarılar elde etmiş isimlere özel nostaljik formalar hediye edildi.

Programda konuşan Çanakkale Spor Kulüp Başkanı Erkan Turan, "Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş, başkanlık yapmış, formasını terletmiş bütün arkadaşlarımıza, bütün abilerimize bu kulübe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere düşen bu kulübün tekrar profesyonel lige çıkmasını sağlayabilmek. Bu şehrin bir profesyonel takıma ihtiyacı olduğunu benim kadar hepiniz biliyorsunuz. Biz de bu misyonu yerine getirebilmek için yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber tekrar bu göreve talip olduk" ifadelerini kullandı.

Nostalji forması takdim edilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Çanakkale Spor bu kentin takımı. Hepimizin takımı. Bir kişinin, bir firmanın takımı olamaz, olmamalıdır. Bende bu kulübün bir numaralı üyesiyim. Bir numaralı üye olmanın sorumlulukları var. Dolayısıyla biz de bundan sonraki süreç zarfında amatör spor dallarında Çanakkale Spor'a her zaman hizmet etmeye hazır olmalıyız. Biz arkadaşlarımızı, dostlarımızı teşvik edeceğiz. Çanakkalelileri, gençleri bu işe teşvik edeceğiz. Çanakkale isminin spor alanında da duyulması için çaba göstereceğiz" dedi.

Tuğba Kulasoy